Nieuwe openstellingen Demonstratie Energie-Innovaties (DEI)

De DEI subsidie is beschikbaar voor zowel pilot- als demonstratieprojecten.

Richt u zich op het verminderen van energieverbruik, CO2 reductie of het ontwikkelen van alternatieve energiebronnen? Bent u klaar om uw product of technologie te testen of demonstreren in de praktijk? Dan kan de vernieuwde demonstratie energie-innovaties (DEI) regeling u mogelijk daarin ondersteunen. De DEI subsidie is beschikbaar voor zowel pilot- als demonstratieprojecten, waardoor bedrijven gemakkelijker de sprong naar internationaal succes kunnen maken met hun producten, processen of diensten.

  • Pilotprojecten: het testen van CO2-reducerende maatregelen (producten, processen of diensten) in praktijkomgevingen
  • Demonstratieprojecten: de demonstratie van een nieuwe technologie of een nieuwe toepassing in de praktijk.

Binnen de DEI zijn er vijf verschillende energiethema’s met ieder hun eigen deelbudget.

DEI-thema Budget Openstelling Opmerkingen
Energie-innovatie € 35 mln. tot 31-12-19 Max. looptijd 4 jaar
CO2-reductie industrie (waaronder recycling, CCUS, infrastructuur) € 23,74 mln. tot 04-06-2019
Flexibilisering elektriciteitssysteem (waaronder waterstof) € 33 mln. tot 24-03-2020 Max. € 15 mln. per project
Enkel pilot projecten
Innovaties Aardgaslozen woningen, wijken en gebouwen € 11 mln.
(€ 4 mln. maatschap. vastgoed)
01-04-2019 tot 13-08-2019 Enkel pilot projecten
Ruimtelijke inpassing van grootschalige duurzame energieopwekking € 10 mln. 04-02-2019 tot 24-09-2019

Aanvragen
Projecten voor de DEI subsidie kunnen worden ingediend vanaf februari 2019, en worden behandeld op het ‘first come, first serve’-principe zodat de projecten snel van start kunnen gaan. Per project wordt een maximum van €6 miljoen subsidie beschikbaar gesteld, behalve voor projecten binnen het thema ‘Flexibilisering van het elektriciteitssysteem’. Deze projecten kunnen aanspraak maken op maximaal €15 miljoen subsidie. De subsidiepercentages variëren van 25% tot 80%, afhankelijk van project en partners. De looptijd van de projecten is maximaal een jaar na aanvang wanneer minder dan €125.000 subsidie wordt gevraagd en tot eind 2019 wanneer projecten meer dan €125.000 subsidie ontvangen, met uitzondering projecten binnen het thema ‘Energie-innovatie’.

En nu?
Vanwege de brede insteek van de regeling en de vele haken en ogen is het moeilijk om alles uit te leggen op één pagina. Wij nemen graag de opties met u door in een vrijblijvend gesprek. Wacht niet te lang want het is niet duidelijk hoe lang er nog budget zal zijn.

Bron: Craeghs Superadvies – 13-02-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.