Nieuwe bestuursleden stellen zich voor: Rom van Oers, Business Alignment Group

Tijdens de VOG-Algemene Ledenvergadering op 10 december 2019 zijn Rom van Oers van de Business Alignment Group, Koen De Rooij van Uitzendbureau Brabant en Erik Broeders van Officetopper officieel geïnstalleerd als bestuurslid. In onderstaand artikel een interview met de laatste van de drie ‘nieuwkomers’.

Door Jan Hoek

Rom van Oers: “De V.O.G. is van, voor en door ondernemers!”

Pragmatisch, relatiegericht, academisch niveau, ondernemend, strategisch en teamspeler. Iemand met dergelijke persoonlijke kenmerken, die voor ondernemers ook nog eens inspirerend en motiverend is, past perfect als versterking van het VOG-bestuur. Het gaat hier om Rom van Oers (56), managing director van de Business Alignment Group (BAG) en tevens directielid van WoonPlus Adviseurs, een landelijke organisatie van adviseurs in de begeleiding van verduurzaming en levensloopbestendig maken van woningen.

‘Business-Architect’ Rom van Oers is geboren in Rotterdam en woont inmiddels zo’n 30 jaar in Raamsdonksveer. “Ik heb bedrijfseconomie met specialisatie strategische marketing gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vanwege mijn voorliefde voor de retail stapte ik na banen in de automatiserings- en reclamebranche over naar Euretco, een grote service- en inkooporganisatie voor de non-food retail. Sinds 2006 ben ik actief met mijn eigen bedrijf BAG, waarmee ik onafhankelijk en als intermediair tussen de verschillende partijen opereer. Business Alignment is gebaseerd op pragmatische deskundigheid. Kennis en ervaring, maar dan wel omgezet naar de praktijk. Het betekent ook met een frisse blik tegen de belofte van de organisatie aankijken; beoordelen wat goed en verbeterd moet worden. Maar ook kijken naar het veranderpotentieel van de organisatie en de kansen die in de markt liggen. Dus verbinden van klantwensen, medewerkers potentieel en leveranciers-ambities. Daar waar nodig of noodzakelijk is, kunnen wij adviseren op het heroriënteren van de strategie, dan wel het merkenbeleid van de organisatie”, aldus Rom van Oers.

Met 300 leden vormt de VOG een redelijke afspiegeling van het bedrijfsleven in de gemeente Geertruidenberg. En is er nog een grote groep potentiele leden binnen deze gemeente. Binnen het ledenbestand zijn er verschillende segmenten te onderkennen zoals Industrie, Retail, Horeca en Klein MKB/ZZP, deze ondernemers hebben echter stuk voor stuk andere belangen en behoeften. Daarom zijn er werkgroepen opgericht om deze afzonderlijke segmenten goed te kunnen bedienen. Van Oers zegt verder: “Als bestuur is het onze taak de ondernemers te verbinden en te informeren, waarbij uitgangspunt is dat alle VOG-leden op diverse fronten iets voor elkaar kunnen betekenen. Dus van, voor en door ondernemers. Communiceren is niet alleen een essentieel onderdeel van het managen van een bedrijf, maar ook tussen het VOG-bestuur en de leden. Als bestuur zullen we nog meer vooruit moeten denken, meer samenwerken en ideeën en programma’s eerder inzichtelijk moeten maken. Tevens ben ik een voorstander van meer inspirerende bijeenkomsten; bijvoorbeeld een ondernemerscafé waar gesproken wordt over duurzaamheid of een inkoop-event. Het eind vorig jaar gehouden GENiaal Tech Event, waar ondernemers zich konden presenteren, is een geweldig initiatief.  Als bestuurslid vind ik het uitdagend de VOG én de leden nog zichtbaarder te maken. Als bedrijfsleven moeten we ons veelvuldiger kunnen presenteren. Ik hoop dat nog meer ondernemers zich als lid aanmelden bij de VOG, zodat we een nog betere en sterkere gesprekspartner voor de gemeente kunnen zijn.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten