Nieuw VOG-bestuurslid: Koen de Rooij

Als VOG-bestuurslid wil ik graag meewerken aan een verdere professionalisering van de vereniging”, aldus een gemotiveerde Koen de Rooij.

Koen de Rooij: “De VOG is een prima schakel tussen gemeente en ondernemers”

Tijdens de VOG-Algemene Ledenvergadering op 10 december 2019 zijn Koen de Rooij van Uitzendbureau Brabant, Rom van Oers van de Business Alignment Group en Erik Broeders van Officetopper officieel geïnstalleerd als bestuurslid. Het betreft hier geen vervanging van bestuursleden, maar verbreding van het zittende bestuur. In onderstaand artikel een interview met een van de drie ‘nieuwkomers’.

De in Raamsdonksveer geboren en getogen Koen de Rooij (41) ging na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de slag als werkvoorbereider bij een bedrijf in Oosterhout. Een onderneming die gebruik maakte van een uitzendbureau dat met name Duitse en Poolse uitzendkrachten leverde. Het leek De Rooij een mooie uitdaging om als zelfstandig ondernemer in die branche actief te zijn. “In mei 2008 startte ik met Uitzendbureau Brabant, in een jaar waarin maanden later de zo’n vier à vijf jaar durende crisis begon. Wanneer je in zo’n slechte periode start, is het belangrijk, dat je je blijft focussen om je doel te bereiken. Ik kwam de crisistijd goed door en inmiddels werk ik met mijn bedrijf met gemiddeld 80/90 buitenlandse werknemers. De uitzendkrachten werken voornamelijk in de metaal- en voedingsmiddelenindustrie in West-Brabant. Dankzij mijn studie Technische Bedrijfskunde weet ik juist hoe belangrijk het is om efficiënte te werken en probeer dan ook altijd mee te denken in kostenbesparingen bij de opdrachtgever. De kracht van Uitzendbureau Brabant is dat we 24/7 bereikbaar zijn voor zowel onze opdrachtgevers als werknemers en bekend zijn met de regio. We streven altijd naar een langdurige en efficiënte samenwerking, waarbij we onze opdrachtgevers zoveel mogelijk ‘ontzorgen’. Hierdoor kunnen onze opdrachtgevers zich zoveel mogelijk met hun corebusiness bezighouden”, vertelt Koen de Rooij. Uitzendbureau Brabant is NEN-4400-01 gecertificeerd en staat vermeldt in het register van Stichting Normering Arbeid (de Norm voor betrouwbaarheid), dat wil zeggen dat ze twee keer per jaar audit krijgen, waarin de hele administratie gecontroleerd wordt en of dat alle omzetbelasting en loonheffingen op tijd zijn afgedragen. Voor meer informatie over het uitzendbureau van Koen de Rooij: www.uitzendbureaubrabant.nl.

Laagdrempelige contactmogelijkheden
Vanaf de oprichting van Uitzendbureau Brabant is Koen de Rooij lid van de VOG. “Een ondernemersvereniging is voor ondernemers een uitstekende mogelijkheid te netwerken en meer betrokkenheid te krijgen met het bedrijfsleven in de gemeente Geertruidenberg. Het heeft mij zeker nieuwe opdrachtgevers opgeleverd. De VOG is de laatste tijd steeds meer een professionaliseringslag aan het maken. Via de VOG-academie kun je kennis opdoen, de vacaturebank is een prima initiatief en de vereniging fungeert als prima schakel tussen ondernemers en gemeente. De komst van het Ondernemershuys aan de Markt in Geertruidenberg biedt volop kansen voor ondernemers en de plannen die er liggen, zoals een vast spreekuur, wekelijks of tweewekelijks, met bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel, Nicole de Kort van de gemeente en het UWV, zorgen voor laagdrempelige contactmogelijkheden. Het openbaar vervoer naar met name Dombosch vind ik matig tot slecht. De bedrijventerreinen zijn per auto weliswaar goed te bereiken, maar voor werknemers zonder auto is het openbaar vervoer echt onvoldoende. We moeten samen met de gemeente bekijken of een pendeldienst tot de mogelijkheid behoort, waardoor de bedrijven voor een ieder makkelijker te bereiken zijn en daardoor aantrekkelijker worden voor potentiële werknemers. Als VOG-bestuurslid wil ik graag meewerken aan een verdere professionalisering van de vereniging”, aldus een gemotiveerde Koen de Rooij.

Bron: VOG Redactie – Door Jan Hoek

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.