Museale zomerexpo in Geertruidskerk

Op zaterdag 13 juli 2019 vind om 14:30 uur in de Geertruidskerk de opening plaats van de zomerexpositie #OPPAPIER.

Voor het eerst sinds jaren presenteert de Geertruidskerk een expositie van museaal niveau. De opening zal worden verricht door burgemeester Jan Luteijn. U maakt kennis met het werk van de kunstenaars Alle Jong en Femke Gerestein.

Zij kenden elkaar niet maar zijn bijeengebracht door Piet de Jonge, oud hoofdconservator van Museum Boijmans van Beuningen, Piet is sinds ruim een jaar betrokken bij het culturele programma van deze kerk. In hun werk zag hij de elementen die essentieel zijn voor een kerk: lichaam en geest.

Het lichaam van Femke Gerestein is een steeds terugkerend element in haar werk. Zij gebruikt vaak haar hele lichaam als basis voor de tekeningen die net als bij Alle Jong soms een heel groot formaat hebben. Wanneer ze tekent verdwijnt zij als het ware in het papier.

Alle Jong verbindt in zijn werk soms heel letterlijk het heden en het verleden. Hij gebruikt niet alleen vers geschept, nieuw papier maar tekent regelmatig op oud 17e, 18e en 19e eeuws materiaal. Hij vult als het ware de geschiedenis aan. Hij verzamelt en verwerkt ongeopende brieven, oud archiefmateriaal of oude prenten in zijn eigen werk.

Alle Jong krijgt in september een grote tentoonstelling in het Drents Museum in Assen. We zijn blij dat enkele van zijn werken vanaf 13 juli in Geertruidenberg te zien zijn.
Na afloop van de opening zal er een muzikale uitvoering volgen en bent u (evt. met partner) van harte uitgenodigd voor een informele borrel.

Hieronder ziet u de poster van de expositie.
Wij hopen u te mogen zien op 13 juli, tot dan!

Bron: Paul Koedijk, Beheerder Geertruidskerk

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten