Move to Adventure: “We willen mensen uitdagen en uit hun comfortzone laten stappen”

Jaco Bras en André Vermeer zijn de eigenaren van Move to Adventure, een sportschool waar je wordt getraind en voorbereid op avonturen. Jaco en André hebben dit jaar samen een doorstart gemaakt met het bedrijf en hebben een nieuwe locatie geopend. 

In dit artikel krijg je een inkijkje in hun bedrijf en vertellen ze meer over hun ondernemerschap!

Door Sara Berende

Jaco Bras is geboren en getogen in Raamsdonksveer. Jaco zit al sinds 1998 in de sportwereld, hij heeft jaren bij Defensie gewerkt als sportofficier. Omdat hij daar de stap maakte van instructeur naar sportofficier, zat hij veel meer achter een bureau en miste hierdoor het sporten. Jaco begon daarom in 2007 zijn eigen sportbedrijf: ‘Move to Adventure’.

André Vermeer, ook geboren in Raamsdonksveer, is al 20 jaar eigenaar van zijn bouwbedrijf in Dordrecht. André kent Jaco van de voetbal en ook sportte al een tijdje bij Jaco. André is zo ‘besmet’ geraakt met het concept van Move to Adventure. Dit jaar hebben de heren daarom de handen ineengeslagen. Ze maakten een doorstart met Move to Adventure en openden een nieuwe locatie: ‘Basecamp’.

Move to Adventure is geen standaard sportschool. Jaco vertelt: “Bij Move to Adventure koppelen we een belevenis, een ‘adventure’ aan het sporten. Je zet jezelf een doel en daar werk je naar toe.” Zo’n adventure kan van alles zijn: van het trainen voor een marathon tot gewoon fitter willen worden. “Het is motiverend om iets te hebben waar je naar toe werkt, het is een soort stok achter de deur.” André vult aan: “We willen mensen uitdagen en uit hun comfortzone laten stappen. We maken de adventures laagdrempelig, zodat mensen eerder de uitdaging aan durven te gaan.”

Ook bedrijven kunnen bij Move to Adventure terecht om te sporten. Jaco: “Als werkgever ben je verantwoordelijk voor een goede werkomgeving en het welzijn van je personeel.” Daartoe organiseert Move to Adventure verschillende activiteiten. Dat kan een dagactiviteit zijn, een sponsorloop of je kunt ervoor kiezen om gezamenlijk te trainen naar bijvoorbeeld een obstacle run of urban trail. “Met zo’n activiteit leer je elkaar op een andere manier kennen en worden de sociale contacten sterker.”

Basecamp, gelegen aan de Elftweg 17, is de nieuwe locatie van Move to Adventure “Basecamp is de thuisbasis, hier leggen we de basis op fysiek gebied. We trainen binnen en uiteindelijk gaan we naar buiten.” Deze locatie biedt alle faciliteiten om verantwoord te trainen en biedt verschillende soorten trainingen: personal training, small group training en online trainingen. De opening van de nieuwe locatie werd helaas al snel bemoeilijkt door de coronacrisis. “Toch hebben we geen moment getwijfeld om het niet te doen. Het zorgde voor onzekerheid, maar de motivatie bleef”, aldus André. De heren hebben doorgepakt en half oktober is de nieuwe locatie geopend. “We hebben bijna een jaar vertraging opgelopen, maar in 2021 pakken we door!”

 

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.