Mari en Tonnie Kuijpers stoppen

Mari en Tonnie Kuijpers stoppen op 1 april met garage en benzinestation aan de Parklaan te Raamsdonksveer.

Mari en Tonnie Kuijpers

Op 1 september 2002 werden Mari en Tonnie Kuijpers de nieuwe eigenaren van het aan de Parklaan gevestigde benzinebedrijf van Dave Hendriks. In ruim zestien jaar tijd bouwden ze het bedrijf uit tot een tankstation met moderne garage, twee carwash-boxen en werd het ietwat gedateerde winkeltje van 20 m2 veranderd in een moderne, eigentijdse shop van 60 m2. Al snel werd dochter Priscilla bedrijfsleidster die ervoor zorgde dat de klanten supersnel geholpen werden aan de pomp. Per 1 april stoppen ze, wegens gezondheidsproblemen van Mari, met het servicegerichte familiebedrijf. Vanaf die dag is Tamoil de eigenaar, die op die locatie zijn 210e (onbemande) benzinestation opent. Op 31 maart houdt de familie Kuijpers voor de vaste klanten van de garage en het tankstation van 14.00 tot 1.00 uur een feestelijk getinte afscheidsreceptie.

Hoewel de afscheidsreceptie eind maart een feestelijke tintje krijgt, verwachten Mari en Tonnie niet dat ze het die hele zondagmiddag droog zullen houden. “Het was altijd hard werken, meestal 70 a 80 uur per week, maar we kunnen allebei terugkijken op een gezellige en prettige tijd. We hebben heel veel vaste klanten, waarmee je in de loop der jaren toch een bijzondere band opbouwt. De zaak was ons kindje en dat betekent voor ons, zoals Willeke Alberti in het verleden al eens zong: ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’. Sinds afgelopen januari zijn we zondags gesloten, maar daarvoor waren we al die jaren zeven dagen per week geopend en zijn we nooit Langer dan een week per jaar met vakantie geweest. We zijn immers niet voor niets een servicegarage,” aldus het ondernemersechtpaar.

Mari Kuijpers begon in maart 1988 als chef werkplaats van de Volvo-garage van Frans Stoops. Mari vertelt verder: “In 2002 kwam ik Dave Hendriks tegen die mij vroeg of ik zijn bedrijf over wilde nemen. Het was altijd al mijn grote wens ooit voor mezelf te beginnen. Met als positief resultaat dat Tonnie en ik begin 2002 de trotse eigenaren waren van een eigen garagebedrijf met tankstation.”

Servicestation
Echtgenote Tonnie heeft altijd meegewerkt in het bedrijf, waarvan hele dagen achter de schermen met de administratie en boekhouding. “We hebben elkaar altijd door dik en dun gesteund; de eerste jaren is er misschien wel tien keer ingebroken en altijd met heel veel. schade. Dan heb je wel even elkaars schouder nodig. We hebben altijd gewerkt aan onze service en daardoor ook aan klantenbinding. lk durf te stellen dat we de naam servicestation hebben waargemaakt en daardoor een grote vaste klantenkring hebben opgebouwd. Het contact met de klanten gaan we zeker missen. Als klanten horen dat we gaan stoppen, zijn de reacties vaak heel emotioneel. Een zeer trouwe klant van ons kwam vertellen dat hij stopte als garageklant omdat hij een leaseauto van de zaak kreeg. Als een soort beloning voor de fijne samenwerking kreeg ik van hem een groot bierpakket. Tijdens jubilea hadden we altijd leuke acties, zoals een loterij waarbij zes klanten een ballonvaart konden winnen; we ontvingen maar liefst zo’n 2000 ingevulde formulieren. We zijn diverse keren bezocht door een mysterie shopper van Texaco; het ging hem om het totaalplaatje en dan is het prachtig dat we maar liefst zeven keer bij de beste van Nederland zaten, waarvan een paar keer zelfs als beste van ons land,” aldus een trotse Mari. Hij is een bijzondere ondernemer die de komst van een school belangrijker vindt dan een LPG-installatie. De gemeente wil bij de sporthal de nieuwe basisschool De Wilsdonck bouwen. Dat zou met de LPG-tank van Kuijpers, met een inhoud van niet minder dan 20.000 liter vloeibaar gas, niet mogelijk zijn. Binnen een cirkel van 160 meter zou er namelijk niet gebouwd mogen worden en dus verwijderde Mari op verzoek van de gemeente de tank. Vanaf 1 april is de familie Kuijpers zelf ook weg aan de Parklaan. Diverse klanten hebben ze al les in tanken gegeven, zodat ze vanaf die datum zelf kunnen tanken op het onbemande tankstation van Tamoil.

“Wij willen al het personeel dat bij ons gewerkt heeft hartelijk bedanken voor de positieve inzet. Op zondag 31 maart willen wij onze vele vaste klanten graag uitnodigen op de afscheidsreceptie van 14.00 uur tot 18.00 uur om ze persoonlijk te bedanken. Graag tot ziens!”

Zondag 31 maart
van 14.00 tot 18.00 uur
aan de Parklaan 3, Raamsdonksveer.

Bron: De Langstraat – Jan Hoek 27-03-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.

VOG eindejaarsfeest 2024

Terugblik VOG eindejaarsfeest

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.