Lof voor vertrekkende burgemeester Luteijn

‘Haalt het beste in mensen naar boven’ waarnemend burgemeester Jan Luteijn heeft meer gepresteerd dan er van hem verwacht werd.

Piet de Peuter las voor uit Pa Pinkelman. Links Luteijns echtgenote Marja. © Marja Klein Obbink

Lovende woorden van de fractievoorzitters waren er donderdagavond voor de vertrekkende waarnemer Jan Luteijn (59). De gemeenteraad van Geertruidenberg heeft hem in het jaar dat hij de gemeente leidde niet ervaren als een waarnemer maar als een echte burgemeester.

,Waar was u níet”, aldus Albert Smit (Keerpunt’74) over Luteijns betrokkenheid. Hij was ook nog eens waarnemer die de gemeenteraad ‘uitdagend huiswerk’ (Bert van de Kieboom, Lokaal Plus) mee gaf over haar functioneren tijdens een ‘openhaardgesprek’.

Wekker cadeau
Miriam de Groot van Morgen!: ,,U nam uw rol uiterst serieus”. ,,U haalt het beste uit mensen naar boven”, vond Berrie Broeders (CDA). Luteijn was een burgemeester ‘over de volle breedte’ (Thosha van der Maas, VVD), ‘met oog voor het individu’. Voor Anke Voulon van D66 was Luteijn ook de man van de efficiëncy; zij gaf hem een wekker cadeau.

De altijd kritische Piet de Peuter (SVP) sprak zijn bewondering uit voor Luteijns stellingname als SGP’er over de Nashville-verklaring; ook op het gemeentehuis van Geertruidenberg hing de regenboogvlag te wapperen. De Peuter kreeg de lachers op zijn hand kreeg toen hij delen voorlas uit het boek Pa Pinkelman in de politiek van Godfried Bomans.

Luteijn draagt het stokje over aan Marian Witte, die op 4 oktober officieel de nieuwe burgemeester is van de gemeente Geertruidenberg.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 27-09-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten