Leerlingen enthousiast over “Techniek-Les”!

Leerlingen groep 6 van alle basisscholen in de gemeente op bezoek bij “De Uitvindfabriek”.

 De Stichting Onderwijs & Techniek Geertruidenberg (OTG) is een enthousiaste, gemotiveerde groep mensen met de overtuiging dat duurzame samenwerking tussen Onderwijs, Ondernemers en Overheid de beste manier is om te zorgen voor grotere interesse in techniek en op langere termijn voldoende gekwalificeerde technici in de regio.

De VOG en de gemeente Geertruidenberg ondersteunen de Stichting zeer actief. Door de leerlingen jaarlijks een aantal projecten aan te bieden probeert de Stichting techniek hoger op hun agenda te krijgen. Een van de projecten is een bezoek aan De Uitvindfabriek in Breda.
Maar liefst 280 leerlingen van groep 6 van alle basisscholen, verdeeld over 13 groepen, zijn de afgelopen maanden in Breda geweest.
Dit project is financieel mogelijk gemaakt door een mooie bijdrage van onder andere de gemeente en de VOG. Heel hartelijk dank. We gaan proberen hier een jaarlijks terugkerend fenomeen van te maken.

Je vindt ons op Facebook: Onderwijs Techniek Geertruidenberg.

Hier onder vind je een foto- en tekstimpressies over de beleving van de kinderen.

Verslagje uitvindfabriek 26 november 2018

Uitvindfabriek

Vrijdag 14 december zijn wij naar de uitvindfabriek gegaan. Daar was het leuk. We keken eerst een filmpje over techniek. En daar zijn we nog een vogel gaan maken (van piepschuim).
En daarna gingen we eten en drinken. Vervolgens zijn we  van bamboe en elastiekjes een kleine brug gaan maken. En daarna een grote brug van hout gemaakt….en daar mocht je toen ook echt op lopen!
Het was best cool. Maar wel met een handje want de brug wiebelde best wel een beetje.
Het was heel erg leuk en we vonden het heel cool dat we zelf heel veel mochten doen.

Groetjes Linda en Veerle – Groep 6 basisschool de Vuurvlinder

Bron: de leerlingen en onderwijzers van groepen 6 en de leden van de OTG.
Groeten Jan van Lith

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.