Komt er een bodemprijs voor Hermenzeil?

Moeten kopers kunnen bieden of moet je voor jachthaven Hermenzeil eerst een bodemprijs vaststellen?

wethouder Kevin van Oort © Gemeente Geertruidenberg

Moeten kopers kunnen bieden of moet je voor jachthaven Hermenzeil eerst een bodemprijs vaststellen? Het is een dilemma waar wethouder Kevin van Oort voor staat.

De gemeenteraad zette in november de verkoop van Hermenzeil in de wacht. Zij wil de koopprijs een wezenlijke rol laten spelen in de selectie. Van Oort: ,,Bij biedingen van potentiële kopers kun je de rest van de verkoopprocedure instand houden. Bij de tweede optie moeten wij als gemeente eerst een minimumprijs vaststellen”.

Deze twee nieuwe opties wil Van Oort binnenkort met de gemeenteraad bespreken.,,Het wordt een ‘stragische sessie achter gesloten deuren’, zegt hij.

Het is een gevolg van de eis van de gemeenteraad om het verlies zoveel mogelijk te beperken. Zij wil een groot deel terugzien van de 2,5 miljoen euro, inclusief de aankoopprijs van 1,75 miljoen, die gemeente en provincie inmiddels in de jachthaven hebben gestoken.

Vertraging
Duidelijk is al wel dat de verkoop van de jachthaven zeker drie maanden vertraging heeft opgelopen door het aanpassen van de procedure. Naast ervaring van de ondernemer en de inhoud van het plan moet in de eerste fase van de verkoop ook de prijs een doorslaggevende rol spelen. Dat betekent ook dat de potentiële kopers meer tijd krijgen om hun plannen uit te werken.

Reële prijs
Het dilemma waar Van Oort mee blijft worstelen is dat dezelfde raad ook heeft gezegd dat je niet alle ideeën op voorhand kunt uitsluiten. Het huidige bestemmingsplan is niet leidend. Van Oort: ,,Stel dat een ondernemer meer bebouwing wil dan er nu staat, dan stijgt de waarde van de grond die je verkoopt. Hoe ga je daar mee om? Wat is een reële prijs?”
Van Oort krijgt hulp van een extern adviseur. Na de sessie met de raad hoopt Van Oort, samen met het college, in maart een nieuw voorstel aan de gemeenteraad op tafel te leggen.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 09-01-19

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.