Komt er een bodemprijs voor Hermenzeil?

Moeten kopers kunnen bieden of moet je voor jachthaven Hermenzeil eerst een bodemprijs vaststellen?

wethouder Kevin van Oort © Gemeente Geertruidenberg

Moeten kopers kunnen bieden of moet je voor jachthaven Hermenzeil eerst een bodemprijs vaststellen? Het is een dilemma waar wethouder Kevin van Oort voor staat.

De gemeenteraad zette in november de verkoop van Hermenzeil in de wacht. Zij wil de koopprijs een wezenlijke rol laten spelen in de selectie. Van Oort: ,,Bij biedingen van potentiële kopers kun je de rest van de verkoopprocedure instand houden. Bij de tweede optie moeten wij als gemeente eerst een minimumprijs vaststellen”.

Deze twee nieuwe opties wil Van Oort binnenkort met de gemeenteraad bespreken.,,Het wordt een ‘stragische sessie achter gesloten deuren’, zegt hij.

Het is een gevolg van de eis van de gemeenteraad om het verlies zoveel mogelijk te beperken. Zij wil een groot deel terugzien van de 2,5 miljoen euro, inclusief de aankoopprijs van 1,75 miljoen, die gemeente en provincie inmiddels in de jachthaven hebben gestoken.

Vertraging
Duidelijk is al wel dat de verkoop van de jachthaven zeker drie maanden vertraging heeft opgelopen door het aanpassen van de procedure. Naast ervaring van de ondernemer en de inhoud van het plan moet in de eerste fase van de verkoop ook de prijs een doorslaggevende rol spelen. Dat betekent ook dat de potentiële kopers meer tijd krijgen om hun plannen uit te werken.

Reële prijs
Het dilemma waar Van Oort mee blijft worstelen is dat dezelfde raad ook heeft gezegd dat je niet alle ideeën op voorhand kunt uitsluiten. Het huidige bestemmingsplan is niet leidend. Van Oort: ,,Stel dat een ondernemer meer bebouwing wil dan er nu staat, dan stijgt de waarde van de grond die je verkoopt. Hoe ga je daar mee om? Wat is een reële prijs?”
Van Oort krijgt hulp van een extern adviseur. Na de sessie met de raad hoopt Van Oort, samen met het college, in maart een nieuw voorstel aan de gemeenteraad op tafel te leggen.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 09-01-19

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.