Kletskassa in de vernieuwde Jumbo

Wie behoefte heeft aan een praatje kan nu ook terecht bij de kletskassa.

De jumbo introduceert bij heropening de kletskassa. De gepensioneerde Jan Oerlemans uit Hank en caissière Sammy-Jo van Oversteeg weten al hoe het werkt. © Pix4Profs-Ron Magielse

Caissière Sammy-Jo van Oversteeg uit Geertruidenberg vindt het een eer om als eerste medewerker de kletskassa te mogen draaien. ,,Ik denk dat ze hier de grootste kletskousen inplannen”, zegt ze. ,,Ik werk hier nu al ruim negen jaar en ken heel veel klanten. Dat is belangrijk voor deze kassa.”

Raamsdonksveer is na Vlijmen het tweede Jumbo-filiaal in Nederland met een kletskassa. Bij deze kassa ligt het tempo wat lager en neemt de caissière meer tijd voor de klant. ,,We hebben nu een kassa waar je rustig aan kunt doen en waar je een praatje kunt maken”, zegt filiaalmanager Eric Joosen

Geen gestress
De eerste kletskassaklant is zich er echter niet van bewust dat hij bij een speciale kassa afrekent. “Ik ben gewoon naar deze kassa gelopen”, zegt Jan Oerlemans uit Hank. “Ik vind het wel een mooi initiatief. Geen gestress aan de kassa. Ik ben gepensioneerd, dus ik heb tijd zat.”

Ook Hélène Luijbregts uit Raamsdonksveer heeft geen idee dat ze bij de kletskassa staat. ,,Ik vind dit wel gezellig. Nu ik dit weet, kies ik voortaan voor deze kassa, want ik ben een echte kletskous.”
Marga van Kuijk uit Geertruidenberg heeft wel bewust voor de kletskassa gekozen. ,,Ik ben maar alleen en vind het leuk om een praatje te maken met de caissière.”

Koffietafel
De praatjes aan de kletskassa blijven vaak beperkt tot koetjes-en-kalfjes. De langere gesprekken tussen klanten vinden vooral plaats aan de koffietafel die ook in het nieuwe pand weer het sociale middelpunt van de supermarkt vormt. De koffietafel is vooral populair onder de oudere klanten. Sinds de sloop van dorpshuis De Haven ziet Joosen meer koffiedrinkers in zijn supermarkt. ,,Hier vinden de mensen een alternatief voor het buurthuis. Sommige klanten zitten wel een half uur aan onze koffietafel en soms komen we zelfs stoelen te kort.”

Deze ochtend is ook Wim Verweijmeren (83) uit Geertruidenberg weer aan de koffietafel te vinden. Hij komt elke dag bij de Jumbo, maar niet alleen om de krant te halen. ,,Ik wacht hier op mijn liefje”, vertelt hij. ,,We hebben elkaar jaren geleden aan de koffietafel in het vorige pand ontmoet. Ik weet niet hoe laat ze vandaag komt, meestal rond half elf. Ik wacht op haar tot mijn koffie op is, daarna mag zij op mij wachten.”

Bron: BN De Stem – Rijan van Leest 11-09-19,

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.