Kappersbranche doet oproep aan overheid: ‘kom met noodfonds’

De branchevereniging voor kappers (ANKO) wil dat er een noodfonds komt voor kapsalons en andere kleine bedrijven. Dat schrijft zij in een oproep aan de overheid.

De ANKO roept de overheid op snel met maatregelen te komen om ervoor te zorgen dat kappers en andere kleine bedrijven niet failliet gaan door de gevolgen van het coronavirus.

Noodfonds

De vereniging pleit voor een noodfonds. ,,Bijvoorbeeld voor bedrijven die vanwege het virus een paar weken dicht moeten en dat niet zelfstandig kunnen overleven,” zegt een woordvoerder.

Kappers zijn volgens de ANKO extra kwetsbaar voor de gevolgen van de corona-uitbraak. ‘Er is in dit vak sprake van veel, direct en langdurig contact met klanten. Het risico op besmetting is groter en de klanten blijven eerder weg omdat er sprake is van fysiek contact’, schrijft de vereniging.

Volgens de woordvoerder hebben in Brabant de eerste kapsalons hun deuren al moeten sluiten. ,,Vanwege besmetting van de personeelsleden, of omdat er contact is geweest met iemand die het virus draagt.” Ook in de rest van het land zouden kappers de gevolgen al voelen: klanten zouden weg blijven.

Bron: BNDestem

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.