Jonge bewoners op historische plek Den Berg

Het nieuwbouwproject de Vaandelwacht wordt pal naast de plek van de nieuwe Riethorst gebouwd, op loopafstand van het centrum.

Jonge aankomende bewoners van de in aanbouw zijnde woningen aan de Venestraat in Geertruidenberg, helpen wethouder Kevin van Oort met het metselen van de ‘eerste’ steen. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

De 29 woningen aan de Venestraat in Geertruidenberg, waarvoor woensdag het officiële startsein werd gegeven, waren in drie maanden tijd ‘uitverkocht’.

Het is een gewilde locatie, aldus wethouder Kevin van Oort, die symbolisch de eerste steen metselde van de woningen waarvan de bouw al is gestart.

De historie van het gebiedje waar de 16 ‘stadswoningen’ en 13 ‘parkwoningen’ worden gebouwd, houdt de gemeente in ere door het de straatnamen mee te geven van oude bekenden. Zo liggen de huizen aan de Sint Agnesstraat (voorganger Riethorst), de Sint Gertrudisstraat (katholieke kerk) en de Pastoor van de Broekstraat (laatste pastoor).

Historisch is de plek ook gezien de politieke geschiedenis die eraan voorafging. Lang is er gesoebat wat er op deze plek zou komen. De supermarkt is niet doorgegaan, maar met 29 energiezuinige woningen is Geertruidenberg op deze plek wel klaar voor de toekomst, aldus Van Oort.

Jong
Driekwart van de nieuwe bewoners van de huizen tussen de twee en de vier ton euro komt uit Geertruidenberg of Raamsdonksveer, vertelde de projectleider van bouwer Van Wanrooij. En 75 procent van die bewoners is jonger dan 50 jaar. Zoals Davy Beljaars (28) en Renske Snijders (26). Zij gaan samenwonen. Hij komt oorspronkelijk uit Den Berg, zij uit Hank. Renske: ,,Ik heb een prima jeugd gehad maar in Den Berg is toch meer te beleven. Bovendien wonen onze vrienden hier”.

De duurste woningen van het project betreffen grote twee-onder-een-kappers, de zogeheten parkwoningen. Zij kijken uit op het parkje met het monumentale theehuis en ze hebben vrij uitzicht over de Veste.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 12-09-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.