Inwoner gemeente Geertruidenberg besmet met coronavirus

Dat meldt de gemeente maandagavond op Facebook.

Ter illustratie. © Rob Engelaar

,,De GGD heeft vandaag bevestigd dat een inwoner van de gemeente Geertruidenberg is besmet met het coronavirus”, zo schrijft de gemeente op Facebook. ,,De patiënt zit op dit moment thuis in isolatie en maakt het naar omstandigheden goed. De inwoner en de gezinsleden staan onder controle van de GGD.” Ook adviseert en begeleidt de GGD de patiënt en het gezin.

In het Facebookbericht staat ook een reactie van burgemeester Marian Witte. “Het belangrijkste op dit moment is natuurlijk de gezondheid van deze patiënt. Ik wens de patiënt een voorspoedig herstel toe. Ik heb er alle vertrouwen in dat de medewerkers van de GGD en het RIVM dit professioneel oppakken. Ik begrijp dat er mogelijk onder onze inwoners vragen leven over deze besmetting. Ik raad daarom iedereen aan de informatie van het RIVM en de GGD goed te volgen en hun adviezen op te volgen. Zo kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Wij respecteren de privacy van deze inwoner en het gezin en doen hierover verder geen uitspraken. Ik wil iedereen vragen hetzelfde te doen.”

De gemeente adviseert inwoners het advies van het RIVM op te volgen. ,,Was je handen regelmatig met water en zeep, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en schud elkaar niet de hand. Voel je je grieperig, heb je koorts, moet je hoesten of ben je verkouden? Beperk dan het contact met anderen zoveel mogelijk.”

Bron: BN De Stem – Jesse van Beljouw 09-03-20

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.