Industriële spierballen van Dior Heavylift B.V

Machines van tientallen tonnen verhuizen over de hele wereld.

Een drukpers van 85 ton uit elkaar halen en verplaatsen in Zuid-Duitsland. Een MRI-scanner bezorgen in Bosnië”. Of een spoedkarwei: het verhuizen van een machine van 50 ton in Bremen. “Leuke klus”, zeggen ze dan zelfbewust bij Dior Heavylift in Raamsdonksveer. Een onthullend bedrijfsbezoek bij een wereldwijd opererend bedrijf van zware jongens en Hollandse nuchterheid.

“Zonder stropdas en met stalen neuzen”, zoals de VOG, Verenigde Ondernemers Geertruidenberg, het bedrijfsbezoek met netwerkborrel aankondigde. Die stropdassen blijken inderdaad onvindbaar bij Dior Heavylift. Met een team bestaande uit zestien mannen en één vrouw – office manager Angelique – verricht het Veerse bedrijf de grootste verhuisklussen.

Vet luchtje
Technisch adviseur Geert-Jan Verschuren (47) reist de hele wereld over. “We zijn de komende weken bezig in Frankrijk, Polen en Shanghai.” Veel reizen betekent veel hotelkamers. “Als ik incheck vragen de receptionistes vaak: “Oh, you work at Christian Dior?” Dan antwoord ik altijd: “Tja, als je van een vet luchtje houdt, zit je bij mij goed!”

De oorsprong van de naam Dior is een stuk minder exotisch dan die van hun Franse naamgenoot. “Het is heel simpel: Den Dikken en Van Oorschot: Di-Or”, lacht Frans van Oorschot (49). Samen met Martin den Dikken is hij twintig jaar geleden onder deze bedrijfsnaam begonnen. “We hadden toen allebei al jaren ervaring in dit werk.”

‘Als het kan, dan kan het’
Ondanks de verre reizen en lange dagen blijven de mannen ontzettend nuchter. “De meesten maken zo’n zestig á zeventig uur per week”, vertelt Verschuren. “Je kunt op je hotelkamer blijven zitten, maar da’s ook niks.”

Of de mannen weleens bang zijn om fouten te maken? “Als wij zeggen dat het kan, dan kan het ook”, reageert Verschuren stellig. “Onbewust ben je de hele dag met natuur- en wiskunde bezig.”

Kijk voor meer foto’s in onze Foto Gallery

[videopress W2ZNcJhO]

Bron: VOG Redactie – Paul de Schipper en Eva Mediaproducties

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.