Inbrekers op heterdaad betrapt in horecazaak

In de nacht van zondag op maandag rond 3.45 uur zijn twee inbrekers in winkelcentrum  “Het Anker” op heterdaad betrapt. 

Foto ter illustratie © Thinkstock

Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige man uit Oosterhout. De twee konden worden opgepakt dankzij alerte getuigen.

Heterdaad
Die getuigen zagen twee personen met een breekijzer over straat lopen. Kort daarna hoorden ze glasgerinkel. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat bij de horecazaak, T & Espresso, een schroevendraaier met het handvat tussen de voordeur en het kozijn geklemd zat. Er was niemand te zien binnen. De politie zocht de omgeving af maar vond alleen de getuigen die eerder zagen dat de mannen de voordeur open probeerden te breken en daarna op de vlucht sloegen.

Toen de agenten rond 3.35 uur terug naar het pand gingen om de schade op te nemen, zagen ze dat de deur openstond. Binnen stonden twee mannen bij de toonbank, waarvan een met een bivakmuts op. Op de grond lagen twee schroevendraaiers en een breekijzer. De mannen zijn opgepakt. De 20-jarige verdachte bleek ook nog een auto op zijn naam te hebben staan. Die auto werd 400 meter verderop op het Kardeel gevonden met daarin inbrekersgereedschap. Het voertuig is daarom in beslag genomen.

Bron: BN De Stem – Sabrina Kantelbergs 01-04-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.