Hermenzeil: meer kopers krijgen een kans

Meer kandidaten mee laten doen aan de selectie en een ‘handrem’ invoeren waarmee je de verkoopprocedure tussentijds kunt bijstellen.

Jachthaven Hermenzeil te Raamsdonk staat te koop. Foto René Schotanus/Pix4Profs © Foto René Schotanus/Pix4Profs

Dat zijn de belangrijkste veranderingen in de verkooprocedure van jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk. Een aangepast raadsvoorstel ligt 28 maart op tafel.

Wethouder Kevin van Oort en de provincie Noord-Brabant komen hiermee tegemoet aan de wens van de gemeenteraad om de prijs zwaarder mee te laten wegen in de verkoopprocedure. De raad wilde meer zekerheid om uit de kosten te kunnen komen.

Het raadsvoorstel is het resultaat van overleg op 12 maart van de gemeenteraad met gedeputeerde Erik van Merriënboer.

In plaats van de eerdere vijf kunnen nu maximaal acht kandidaat-kopers doorgaan naar de tweede ronde van de selectie. Van Oort: ,,De raad maakte zich zorgen dat er al kandidaten zouden afvallen van wie ze nooit de bieding hadden gezien.” De vijver om uit te vissen wordt dus groter.

Een tweede ingreep is de mogelijkheid om aan het eind van elke fase de procedure aan te passen. Van Oort: ,,Als provincie en gemeente evalueren we elke keer ‘gaan we de goede kant op? Gaan we het gewenste inhoudelijke en financiële resultaat halen?’ We hebben de mogelijkheid ingebouwd om nog tijdens de verkoopprocedure de procedure te staken door aan de handrem te trekken.”

Van Oort heeft goede hoop dat dit voorstel door de raad komt. Dat betekent dat enkele weken later de inschrijving van de kandidaat-kopers voor de jachthaven kan beginnen.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 20-03-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten