Hereford-koeien nieuwe ‘bewoners‘ van G’berg

Volgende week nieuwe ‘bewoners‘: Hereford-runderen. De opvallende dieren begrazen het gras rond de bastions aan de Donge.

Hereford-koeien. © Theo Peeters

Momenteel wordt er gewerkt aan een houten hek bij de Stationsweg en Monnikenweg om een afgescheiden terrein te maken voor de Herefords. Deze rundersoort is een ras dat zowel in de zomer als in de winter buiten kan blijven. De Hereford komt van origine uit het zuidwesten van Engeland en wordt vaker ingezet voor extensief natuurbeheer.

Het begrazingsgebied wordt later uitgebreid richting de Wim Letschertbrug. ,,Meer natuurlijke grazers en geen vervuilde machines”, zo luidt de wens van college en gemeenteraad. ,,Dat betekent dat op verschillende locaties schapen en runderen komen om het gras kort te houden. Het verlaagt de CO2-uitstoot en bloemen en planten krijgen meer kans om te bloeien. Ook trekt het meer insecten en vogels aan. Het is dus niet alleen goed voor natuur en milieu, maar maakt het landschap in onze gemeente een stuk mooier.” Op de vestingwallen in Geertruidenberg en bij Achter de Hoeven in Raamsdonksveer worden schapen ingezet voor natuurlijke begrazing.

Bron: BN De Stem – Sjoerd Marcelissen 24-07-19

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.