Herbestemmingssubsidie vanaf vandaag mogelijk

De subsidieregeling bevordert duurzaam gebruik van onder andere kerken, industriegebouwen, scholen en kloosters.

Herbestemming van een ijzergieterij in Ulft.

Eigenaren van moeilijk her te bestemmen monumenten en gebouwen met een cultuurhistorische waarde kunnen vanaf vandaag digitaal een aanvraag indienen voor de herbestemmingssubsidie.

Met de subsidie voor herbestemming wil de rijksoverheid voorkomen dat panden die zich minder gemakkelijk lenen voor een andere bestemming, langere tijd leeg komen te staan en vervolgens achteruit gaan. De subsidie is niet voor woonhuizen aan te vragen.

Subsidie voor haalbaarheid en noodmaatregelen
De subsidie kan gebruikt worden voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een herbestemming: wat zijn bijvoorbeeld potentiele functies en gebruikers? Ook voor (tijdelijke) noodmaatregelen die een pand tegen verval beschermen totdat de herbestemming plaatsvindt, is de subsidie in te zetten. Lees meer over de regeling in het onderwerp Subsidie herbestemming.

Subsidie tussen de €10.000 en €25.000
Per aanvraag geldt een minimum bedrag aan subsidiabele kosten van €10.000 en een maximum van €25.000. Jaarlijks is €2,4 miljoen beschikbaar voor de regeling, waarvan €1,7 miljoen voor haalbaarheidsonderzoeken en €0,7 miljoen voor het wind- en waterdicht maken van monumenten.

Tot en met 30 november
Het aanvragen van de herbestemmingssubsidie kan tot en met 30 november via het digitale subsidieportaal. Houd uw inloggegevens van DigiD (voor bedrijven eHerkenning) hiervoor bij de hand.

Bron: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed – 01-10-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.