Henk Adriaanse wil op Dombosch gastheer zijn voor jonge ondernemers

,,Jonge mensen met een goed idee wil ik een plek bieden”. Ontmoeten, brainstormen en kennis delen.

RAAMSDONKSVEER Henk Adriaanse van Adriaanse Transport in de toekomstige kantoorruimte van het nieuwe, geheel duurzame pand op Dombosch, waar hij op 28 juni in wil trekken. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Een presentatieruimte met een grote video-wall, twee multifunctionele ruimtes die Henk Adriaanse wil reserveren voor starters. ,,Jonge mensen met een goed idee wil ik een plek bieden”. Ontmoeten, brainstormen en kennis delen. Dat is wat de transportondernemer al wilde toen hij aan het roer stond van ondernemersvereniging VOG. Met de verhuizing van zijn bedrijf naar de Zalmweg, ook op Dombosch, zit Adriaanse op zijn vijftigste eindelijk op zijn plek. Wat hij wil, kan daar allemaal.

Een zichtlocatie is het. Het eerste pand dat je tegenkomt als je vanaf de Maasdijk het gigantische bedrijventerrein opdraait. ,,Het was nooit mijn bedoeling om hier weg te gaan”, is de logische conclusie van Henk Adriaanse als hij verhaalt over de Adriaanse-tak (‘waarvan er ooit 5 transporteurs en bodediensten in de Langstraat waren’) die al jaren op Dombosch is genesteld, over zijn vader Ad, het oprichtingsjaar 1924 en de laatste 21 jaar die Henk voor zijn rekening neemt.

Hij gaat hard. Zo snel als hij praat, spuit hij ideeën. Poneert stellingen, houdt zichtbaar van weerwoord, vertelt jongensachtig enthousiast over dit pand waarmee hij een voortrekkersrol wil vervullen. ,,Dit is wat ik bedoelde”, zegt hij over de tien jaar dat hij voorzitter was van de VOG en waarin veranderingen hem niet snel genoeg konden gaan. ,,Een ontmoetingsplek voor mensen met ideeën, ondernemers, maar ook gewone inwoners die bijeenkomsten willen houden.”

Een duurzaam pand ook, met legio mogelijkheden, met 768 zonnepanelen, zonder gas of stroom. Hij loopt naar een andere lege ruimte. Met grote gebaren:,,Hier komt een coffeecorner, een soort cafeetje. Tussen de middag lopen hier veel wandelaars. Hier kunnen ze koffie krijgen en gratis wifi.”

Van de Snoekweg 10 naar Zalmweg 22 is eigenlijk een ruil met zijn opdrachtgever, VPK Packaging, die nu nog bij hem aan de overkant zit. ,,Die doet in kartonnen verpakkingen, hij is mijn grootste klant.”

Met 50 vrachtwagens, meer dan 70 ritten per dag in Nederland en 80 man personeel behoort Adriaanse tot de middelgrote tranporteurs. VPK zat te krap, wilde het pand van Adriaanse er bij. En hij op zijn beurt wilde meer opslag, meer parkeerruimte en betere faciliteiten voor zijn mensen.

Hij laat de toekomstige bedrijfskantine zien. Een industriële tafel staat er, met verfresten in het blad. ,,Er rondom heen komen felgekleurde stoeltjes. Moet je straks de gezichten van die mannen zien”, verheugt Adriaanse zich op voorhand op de reacties op de metamorfose.

Rond het pand komen laadpalen voor elektrische auto’s. Niet voor zijn eigen vrachtwagens ‘want de techniek is nog niet zover’. ,,Het zit er wel aan te komen, maar als dat niet lukt dat wordt het toch zeker waterstof”, is zijn verwachting. En wat de overlast betreft: ,,De vrachtwagens rijden aan de zijkant weg, komen dus niet meteen de drukke rondweg op draaien”.

Daar is over nagedacht, wil hij maar zeggen. Net als over dat enorme beeldscherm in de video-ruimte. ,,Een mooie vergaderruimte toch? Je moet dit zien als een meeting point, waar mensen elkaar ontmoeten. Ik zou zeggen: ‘be my guest’”.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 23-05-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.