Heldfood: voor 5 euro een maaltijd voor je held

GEERTRUIDENBERG – Een maaltijd doneren aan een van je helden voor 5 euro. Daarvoor krijgen die zorgverlener, de onderwijzer of je ouders die binnen zitten een menu aan huis bezorgd van twee gangen. Vers, van Koken aan de Markt.

Heldfood heet het concept dat dinsdagmiddag is gelanceerd op Facebook. Het komt uit de koker van Rob van Dongen. De Bergenaar werkt als marketeer bij makelaar Marco Verbrugge. Maar ook hij zit thuis. Totdat het vrijdagnacht bij hem begint te broeien,  vertelt hij.

Geertruidenberg - Kok Marcel Verdaasdonk van Koken ad Markt bezorgt, op gepaste afstand, de eerste Heldfood aan initiatiefnemer Rob van Dongen (L). Op de achtergrond makelaar Marco Verbrugge.

Geertruidenberg – Kok Marcel Verdaasdonk van Koken ad Markt bezorgt, op gepaste afstand, de eerste Heldfood aan initiatiefnemer Rob van Dongen (L). Op de achtergrond makelaar Marco Verbrugge. © Pix4Profs/René Schotanus

 

,,Ik lag wakker en dacht het gaat allemaal over samen doen, maar hoe kan ikzelf daarin iets betekenen? Ik mag niet naar de mensen toe. Mijn kinderen brengen onze ouders tekeningen, bellen aan, maar gaan niet naar binnen. Hoe kan ik nu aandacht geven aan de mensen om me heen die dat verdienen?”

Hoe kan ik nu aandacht geven aan de mensen om me heen die dat verdienen, zonder dat ik daar zelf naartoe hoef?

Rob van Dongen, Geertruidenberg

Op social media zag hij allerlei initiatieven. ,,Mensen die willen bestellen, restaurants die willen bezorgen.Ook Marcel Verdaasdonk, die nog niet zo lang Koken aan de Markt heeft overgenomen. Je gunt het zo iemand. En laat nou Marco Verbrugge bij hem regelmatig een kookworkshop volgen. Die bracht ons in contact”.

Volgende week worden de eerste maaltijden bezorgd

Volgende week worden de eerste maaltijden bezorgd © Bewerking Rob van Dongen

En zo werd het idee geboren om de 15 euro die een maaltijd normaal kost als het ware in drieën te verdelen, legt Van Dongen uit. ,,Marco was bereid om een bedrag per maaltijd te doneren en ook Marcel zag het wel zitten om wat van de prijs af te doen, als hij veel zou verkopen. Klopt, zegt Marcel Verdaasdonk: ,,Ik ben blij dat ik iets voor de mensen in de frontlinies kan betekenen. Van Dongen: ,,Zo kunnen we met drie partijen iemand blij maken”.

En veel verkopen, dat doet het Heldfood-concept. ,,De eerste zeventig bestellingen zijn binnen”, meldt een verheugde Van Dongen woensdagmorgen. ,,De honderd maaltijden die we Marcel hadden beloofd, bereiken we eind van de dag”, reageert een lachende Marco Verbrugge. ,,Ik ga hem vragen voor een tweede ronde”.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.