Haar ID: “Ik wilde alles op één plek hebben”

Sharon Zijlmans is het gezicht achter Haar ID, een sfeervolle kapsalon gelegen aan de Prins Hendrikstraat in Raamsdonksveer. In dit artikel vertelt ze over haar weg naar het ondernemerschap!

Door Sara Berende 

Sharon is 28 jaar oud en woont in Raamsdonksveer. Na de middelbare school is ze begonnen aan de kappersopleiding, die ze een paar jaar later met succes afrondde. Ze heeft daarna gewerkt bij een kapsalon voor een aantal jaar en heeft daar veel ervaring opgedaan. Zes jaar geleden maakte Sharon de beslissing om voor zichzelf te beginnen. Ze werd ambulant kapster en freelancer en later zelfs trainer bij Balmain Hair. In December 2019 maakte ze een nog grotere stap. Ze stopte met ambulant werken en besloot haar eigen kapperszaak op te richten: Haar ID!

Bij Haar ID kun je terecht voor alles wat jou mooi en blij maakt. Haar ID is namelijk niet alleen een kapsalon, maar ook een nagel- en beautysalon. Dit was voor Sharon ook een van de redenen om voor zichzelf te beginnen. “Ik wilde het hele plaatje aanbieden en alles op één plek hebben.” Sharon heeft daarom ook na haar kappersopleiding nog de opleiding visagiste en de opleiding nagelstyliste afgerond. Naast het runnen van haar kapsalon is ze nog steeds freelancer en trainer!

Ondanks dat de kapsalon nog geen jaar open is, heeft Sharon al wel een moeilijke tijd achter de rug. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat haar kapsalon een aantal maanden moest sluiten. “Gelukkig loopt alles weer, maar ik vond het moeilijk om stil te zitten.” Ze heeft in die maanden veel tijd gestoken in haar socialmediakanalen en ze is bezig dit ook nu door te zetten. Ze wil zichzelf goed neerzetten en zich profileren in de regio. Dit was ook een reden om lid te worden van de VOG!

Sharon omschrijft zich als een nuchtere ondernemer en gaat in haar salon voor een persoonlijke aanpak. Eerlijkheid en vertrouwen staan bij haar hoog in het vaandel. Ze wil haar klanten zo goed mogelijk kunnen helpen en is daarin soms een beetje perfectionistisch: “Ik wil dat alle mensen met een goed gevoel de deur uit gaan.” Het leukste aan ondernemen vindt Sharon dat je je eigen plan kunt trekken. Je kunt je eigen ding doen en je zet zelf iets neer. Volgens Sharon mag je echt trots zijn op wat je als ondernemer hebt bereikt. Je moet daarvoor ook in jezelf blijven geloven. “Als je iets wil, dan moet je daarvoor gaan!”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.