Gratis Workshops: Robotiseren van processen

Workshops: Robotiseren van maakprocessen en logistieke processen

Robots bieden steeds meer kansen voor bedrijven. Je vindt ze al lang niet meer alleen in de auto-industrie met een hek eromheen. Cobots, robotarmen, zelfrijdende voertuigen… robots werken steeds meer samen met mensen, in plaats van ze te vervangen.
Maar waar begint u? Met deze workshops helpen we u op weg in de wereld van robotica. We gaan in op de technologische kant van robotica, maar ook op de financiële en organisatorische kant: wat vraagt robotisering van uw organisatie? Na deze workshop weet u wat er met robotica mogelijk is, waar u rekening mee moet houden en waar u voor vervolgstappen terecht kunt.

Lees hier meer over Brabant Robotiseert

In februari organiseren we twee workshops, één gericht op het robotiseren van maakprocessen en één gericht op het robotiseren van logistieke processen. De workshops bestaan uit twee dagdelen, waarvan één in een Robotlab en één bij een bedrijf.

Workshop robotica maakprocessen
Data:
 5 en 19 februari in de middag
Locaties:
 Fontys (5 februari)Kampert-Nauta (19 februari)
Workshop robotica logistieke processen
Data:
 12 en 26 februari in de middag
Locaties: volgen.

Per workshop kunnen 15 bedrijven deelnemen met één deelnemer per bedrijf. We organiseren de workshops in samenwerking met Fontys. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bij overschrijding van het aantal plekken selecteren we op overeenkomstigheid met onderstaand deelnemersprofiel.

De workshops zijn bedoeld voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in robotica, maar nog niet precies weten wat de meerwaarde voor hun bedrijf kan zijn. Deelnemers zijn werkzaam bij een Brabants MKB-bedrijf dat logistieke- of maakprocessen heeft die mogelijk te robotiseren zijn. Deelnemers zijn beide dagdelen beschikbaar en zijn bereid tussen de sessies door enkele uren aan voorbereiding te besteden.

Dagdeel 1
Het eerste dagdeel staat in het kader van de actuele ontwikkeling op het gebied van robotica. Hierin worden onder andere de kansen en mogelijkheden belicht, alsmede de huidige stand van techniek en daarbij behorende ontwikkelingen.Verder wordt ingegaan op de impact die deze strategische keuze zal hebben op uw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw organisatie (inrichting en aansturing), de bedrijfsvoering (processen en werkwijze), personeel (opleiding en competenties) en de veranderkundige aspecten die van belang zijn om deze vorm van automatisering geïmplementeerd te krijgen binnen uw bedrijf.

Tijdens de sessie is er ook de mogelijkheid tot een hands-on robotervaring. We sluiten het 1edagdeel af met een opdracht/scan die u binnen de eigen organisatie kunt uitvoeren.

 Dagdeel 2
Het tweede dagdeel staat in het kader van potentieel te nemen vervolgstappen. Belangrijke input voor dit dagdeel is de door uzelf uitgevoerde opdracht/scan. Afhankelijk van uw input kan gewerkt worden aan voorbeelden en uitwerkingen m.b.t. business cases of impact op uw organisatie. Met andere woorden: hoe kun je bepalen of het potentieel rendabel is?

Verder vind er verdieping plaats op dagdeel 1 en is er ruimte om met elkaar aan de slag te gaan met de gevonden mogelijkheden. Tevens wordt er tijd ingeruimd om met individuele vraagstukken aan de slag te gaan.

Klik hier om u aan te melden!
Brabant robotiseert is een initiatief  van de provincie Noord Brabant,  Pact Brabant en VNO/NCW Brabant/Zeeland

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.