Gloednieuwe silo ingestort bij betonbedrijf

Bij betonbedrijf Bruil in Geertruidenberg is woensdagochtend een silo deels ingestort.

Bruil Geertruidenberg © MaRicMedia/Marcel van Dorst

De silo kwam daarbij op een loods terecht. Er zijn geen gewonden gevallen, zo meldt Oscar Dekkers, directeur van Bruil.

,,Er zijn geen slachtoffers. Dat is het allerbelangrijkste. We hebben vanochtend eerst de koppen geteld, niemand is gewond”, aldus Dekkers. Het bedrijf bekijkt of hulp voor werknemers nodig is. ,,Mogelijk is een gesprek bij een bak koffie voldoende.”

De silo is gekanteld. Cementpoeder stroomde vanuit de silo op de grond.

Na de instorting werd het werk in de fabriek stilgelegd en het bedrijfsterrein ontruimd. Alle medewerkers verlieten het terrein en vrachtwagens werden van het terrein gereden. Omstreeks 09.45 uur arriveerde de brandweer.

Nieuwbouw
Bruil was bezig met nieuwbouw, die was uitbesteed aan andere bedrijven. Enkele weken geleden werden nieuwe silo’s geplaatst. Sinds maandag zijn ze in gebruik. Dekkers: ,,De afmontage was nog bezig. Dit gebeurt uit het niets. De brandweer heeft de situatie nu veilig verklaard. Er is stof vrij gekomen, maar dat is niet schadelijk.”

Volgens de directeur is verder instortingsgevaar geweken.

Bedrijfsschade
De productielocatie van Bruil ligt nu stil. ,,We kunnen niet produceren, dus de bedrijfsschade loopt in de miljoenen”, aldus Dekkers. Hoe het kan dat de silo kantelde wordt onderzocht.

Betonmortel
Bruil is een betonproducent die producten maakt voor de bouw van woningen en andere gebouwen. Het bedrijf produceert onder meer betonmortel voor heipalen en casco’s.
Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede. In Geertruidenberg zit een productielocatie van het bedrijf, als ook in Apeldoorn, Deventer, Ede, Lochem, Veenendaal, Woerdense Verlaat en Zutphen.

Voor meer beeld materiaal klik hier.

Bron: BN De Stem – Ine Cup, Sjoerd Marcelissen 21 aug. 2019

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.