Gezocht: 1500 m2 bouwgrond voor supermarkt in Geertruidenberg.

De zoektocht naar bouwgrond voor een nieuwe supermarkt in het centrum van G’berg is begonnen.

GEERTRUIDENBERG. Plus op Schonckplein gaat verhuizen. Foto Pix4Profs/Jan Stads © Pix4Profs/Jan Stads

Gezocht: een stuk grond in het centrum van Geertruidenberg. Met ruimte voor een pand van minstens 1500 m2 en zeker 75 parkeerplaatsen. De zoektocht naar bouwgrond voor een nieuwe supermarkt in het centrum van Geertruidenberg is begonnen. En de bewoners mogen meezoeken. 

Gemeente, de eigenaar en PLUS retail slaan de handen ineen. Er wordt nu echt werk van gemaakt: de supermarkt aan het Schonckplein gaat verhuizen.

Geertruidenberg verdient een volwaardige supermarkt: zeker twee keer zo groot, met een centrale ligging. Dit nadat de Venestraat (Riethorst) als locatie is afgevallen en de onderhandelingen over uitbreiding op het Schonkplein eveneens zijn gestrand.

Met een inwonertal van ruim 6.920 is er ruimte voor een volwaardige supermarkt van 1.500 vierkante meter, heeft de gemeente uit laten rekenen. Supermarktketen PLUS zelf streeft naar 1.700 vierkante meter. Hoe dan ook: de nieuwe super wordt zeker twee tot drie keer zo groot als de huidige op het Schonckplein (612 m2).

Woningbouw
Plaats voor twee supermarkten in Den Berg is er niet; daarvoor is het voedingsgebied te klein. Als er een nieuwe locatie gevonden wordt, komt er woningbouw op de huidige plek. Mocht de zoektocht niet lukken dan wordt volgens het oude raadsbesluit van 2016 overgegaan tot uitbreiding op het Schonckplein.
In de startfase , in juni, belegt de gemeente een bijeenkomst voor de inwoners. Wethouder Kevin van Oort: ,,Als je op de kaart kijkt dan zie je dat er nauwelijks leegstaande panden zijn die qua oppervlakte, indeling en aantal parkeerplekken aan de randvoorwaarden van de nieuwe supermarkt voldoen. We gaan een brede bijeenkomst beleggen waar niet alleen de ondernemers, de seniorenraad of de erfgoedvereniging maar ook andere inwoners ideeën kunnen spuien. We streven naar een keuze uit tien locaties.”

Tijdens de discussievergadering van afgelopen maandag opperde Anke Voulon van D66 om ook een ‘onafhankelijk’ deskundige, zoals een stadsgeograaf, in de werkgroep plaats te laten nemen.

Bron: BN De Stem – Redactie 16-05-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.