Gezelligheid en boeiende verhalen bij Verbrugge’s Kerstcafé

Een samenzijn van een grote groep mensen die met elkaar genoten van een hapje en een drankje.

De watertoren was groen uitgelicht toen Verbrugge’s Kerstcafé donderdagmiddag om vijf uur van start ging. De weg naar de ingang werd verlicht met fakkels, terwijl net voor de deur meerdere vuurkorven stonden. Het zorgde voor een sfeer die past bij de kerstperiode. Binnen werd dat gevoel alleen maar sterker, Verbrugge’s Kerstcafé was een samenzijn van een grote groep verschillende mensen die met elkaar genoten van een hapje en een drankje, verschillende informatieve verhalen en stonden te netwerken alsof ze met vrienden in een café stonden.

Een kerstborrel 2.0, zo zou je Verbrugge’s Kerstcafé kunnen noemen. Groter dan alleen werknemers van één bedrijf en op een aansprekende locatie. De watertoren is een kenmerkend gebouw bij knooppunt Hooipolder, één van de meest markante gebouwen binnen de gemeente Geertruidenberg. Over een paar jaar is het de bedoeling dat er een hotel-restaurant in de watertoren gevestigd is, maar tot het zover is heeft Verbrugge Groep het in de verhuur staan.

En dus is er ook de mogelijkheid om het aan iedereen te laten zien. “Dit was het moment om een kijkje te nemen in de monumentale watertoren”, zegt Marco Verbrugge. “En je ziet, het is niet alleen geschikt voor een expositieruimte of kantoor, ook voor feesten en partijen kun je hier goed terecht.” Voor veel bezoekers van het Kerstcafé was de locatie en het programma een extra zetje om te komen. “Ik was benieuwd hoe de watertoren er van binnen uit zou zien, ik had het nog nooit gezien”, zegt een bezoeker. Niet veel verder kijkt iemand naar een schilderij, mijmerend over hoe het zou staan boven de bank. “Deze is wel echt mooi hoor. Maar het is vooral leuk dat er veel verschillende stijlen te zien zijn.”

En dat klopt, het is druk in het Kerstcafé. Een groepje luistert vol aandacht naar Jan van Strien van Veers Erfgoed, die de geschiedenis van de door Hendrik Sangster ontworpen gebouw vertelt. Fronsende wenkbrauwen waren te zien toen het verhaal over de aankoop van de watertoren voorbij kwam. “In 1969 werd de watertoren uit functie gehaald vanwege renovatie. Maar hij werd nooit meer in gebruik genomen. In 1984 was er het plan om de toren af te breken. Burgemeester Schouten van Raamsdonk hoorde dat en dacht: ‘Die moet blijven staan. Als je de watertoren ziet, weet je dat je in Raamsdonksveer bent’. Uiteindelijk is de toren voor 1 gulden overgenomen.”

Verderop in toren, die nu dient als kantoor-, expositie- en opslagruimte werd er geluisterd naar Charles van Rossum, die een lezing hield over de actuele situatie rondom stikstof en PFAS en waar we rekening mee moeten houden, terwijl mensen ook tekst en uitleg kregen over Kunst.nl. De kunstwerken die in de ruimtes hingen waren regelmatig onderwerp van gesprek. En gesproken werd er, lang en gezellig. Er waren ontmoetingen tussen mensen – en vooral ook veel ondernemers – die elkaar al een tijd niet hadden gezien. Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes – van kaasrolletjes tot puntzakken friet – klonk het continue alsof je in een echt café was. Gezellige drukte, zo kort voor het einde van het jaar.

Bron: Verbrugge Makelaardij, Assurantiën en Financieel Advies – Door Fabian Eijkhout – 20 dec 2019.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.