Gezamenlijke aanpak van vacatures in Raamsdonksveer

Succesvolle samenwerking tussen gemeente Geertruidenberg, bibliotheek Theek 5 en Trema

Al enige tijd worden vacatures voor betaalde banen en vrijwilligerswerk in de gemeente Geertruidenberg aan de binnen- buitenzijde van de vestiging van bibliotheek Theek 5 in Raamsdonksveer getoond. Door deze manier van presenteren worden de vacatures overzichtelijk, tastbaar en toegankelijk. Ook voor mensen die digitaal wat minder vaardig zijn. Het is een initiatief van gemeente Geertruidenberg, Het Servicepunt Vrijwilligers van Trema en Theek 5.

De samenwerking is succesvol
De vacatures worden vaak bekeken en er zijn  reeds twee vrijwilligers aan de slag gegaan naar aanleiding van de vacatures. In de toekomst zien de partners mogelijkheden tot uitbreiding met vacatures voor alle bedrijven, winkeliers en maatschappelijke organisaties.

De vacatures worden zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant gepresenteerd. Theek 5 hoopt zo dat mensen nieuwsgierig worden en naar binnen komen. Theek 5 kan ze vervolgens aanspreken en attenderen op de mogelijkheden. De dienstverlening sluit mooi aan bij Walk&Talk van Theek 5, een maandelijkse bijeenkomst waar werkzoekenden elkaar ontmoeten en kennis en ervaring kunnen delen. Mensen helpen bij het vinden van een baan of zinvolle tijdbesteding past helemaal in de maatschappelijke functie van de bibliotheek. Gemeente Geertruidenberg heeft een vacaturebalie voor klanten van sociale zaken en voor werkelozen die geen (UWV-)uitkering hebben. Zij kunnen tijdens de openingstijden de vacatures inzien.

Matchmaker voor vrijwilligerswerk
Het presenteren van de vacatures is ook een aanvulling op het wekelijks spreekuur van het Servicepunt Vrijwilligers van Trema bij Theek 5. Dit spreekuur is elke maandagmiddag van 14.00 tot 16.00. Het Servicepunt bemiddelt in vraag en aanbod om vrijwilligers te matchen aan mensen of organisaties die juist wat hulp kunnen gebruiken. Zij zijn altijd op zoek naar nieuwe en creatieve manieren om vrijwilligers te werven. Het spreekuur is er voor iedereen die interesse en/of vragen heeft over vrijwilligerswerk. Ook organisaties kunnen hier terecht voor al hun vragen met betrekking tot vrijwilligers. Een afspraak maken is niet nodig, iedereen is welkom om binnen te komen lopen. De vrijwilligersvacatures van het Servicepunt Vrijwilligers waren tot voor kort alleen nog maar op de website en op social media te vinden, nu dus ook via het vacatureraam. Wil je meer weten kijk dan op de website van servicepuntvrijwilligers.

Bron: gemeente Geertruidenberg.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.