GENiaal: Duurzaamheid, Techniek & Onderwijs

GENiaal gaat plaatsvinden op het Dongemond College. Noteer dit vast in je agenda! Duurzaamheid in Techniek en Onderwijs.

Duurzaamheid en Techniek is overal. We hebben ermee te maken in technische branches zoals de bouw, installatie- en elektrotechniek. Maar ook sectoren als de zorg, voedselindustrie, energie en sport kennen steeds meer duurzame technische toepassingen.

Goed techniekonderwijs is dus hard nodig. Dat begint al op de basisschool. Als we genoeg slimme technici willen hebben voor de banen van morgen, zullen we kinderen al vroeg moeten interesseren en inspireren voor een baan in de techniek.

Hiermee bedoelen we techniek in de breedste zin van het woord. Zo raken kinderen mogelijk al
vroeg geïnspireerd om voor een technische opleiding en uiteindelijk voor een technisch beroep te
kiezen.

GENiaal is opgericht met als doel bewustwording te creëren onder o.a. ondernemers, inwoners en scholieren op het gebied van Duurzaam ondernemerschap, Techniek en Onderwijs.

Docenten, mentoren en decanen spelen een belangrijke rol in de begeleiding van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs bij hun studie of beroepskeuze.
Talenten ontdekken, leerlingen motiveren, kinderen goed voorbereiden op de toekomst: allemaal redenen om werk te maken van duurzaamheid & techniek. Wil je graag een impuls geven aan de GENiaal markt voor Duurzaamheid, Techniek en Onderwijs?

Als bedrijf kan je hierin helpen te ondersteunen, door deel te nemen aan de GENiaal TECH-markt op zaterdag 5 oktober 2019. Deze dag geven wij dat weer in de ‘7 werelden van techniek’! Lees hier meer over in de GENiaal-infoflyer-bedrijven.

Uiteraard legt de Gemeente Geertruidenberg de verbinding met de regio, omdat ondernemers en het onderwijs zich niet door ‘grenzen’ laten belemmeren…

Deze GENiaal TECH-markt worden georganiseerd op het Dongemond College in Raamsdonksveer in opdracht van de gemeente Geertruidenberg. Voor en door het technische bedrijfsleven in de regio, leerlingen uit het basisonderwijs in groep 6, 7 en/of 8 in de Amerstreek en voor leerlingen van het Dongemond College te Raamsdonksveer en het Hanze College uit Oosterhout.

Bedrijven die zich willen aanmelden, kunnen contact opnemen met Ron Broeders via telefoonnummer 06 5117 66 22 of via de mail: info@geniaal.nu.
Bent u onderwijzer van een basisschool of leerkracht aan het voorgezet onderwijs en heeft u vragen? Neem dan contact op met Jill van Oers via tel. 06 1476 86 62 of email naar info@geniaal.nu.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.