Gemeente op het GENiaal Tech Event

Op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 17.30 uur is op het Dongemond College de tweede editie van het GENiaal Tech Event.

Wethouders Mike Hofkens (midden-links) en Kevin van Oort (midden-rechts) samen met de organisatoren Ron Broeders (Broeders Office Support) en Jill van Oers (Flow Support).

Een informatieve markt waar u alles vindt op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing, dit jaar gekoppeld aan het thema techniek.

Wethouder Kevin van Oort:
”Voor inwoners van gemeente Geertruidenberg en omstreken is het een uitgelezen kans om met bedrijven in contact te komen over verduurzaming van de woning, het kiezen van juiste verlichting, nieuwe verwarmings- en isolatietechnieken, etc. Vanuit de gemeente zijn er verschillende initiatieven voor het stimuleren van verduurzaming zoals ‘Ons huis, Ons thuis’.

Maar denk ook aan het particuliere initiatief, het project ‘energiewijk Floris 5.0’. Dit is het eerste burgerinitiatief voor de verduurzaming van een hele wijk in de gemeente. Een initiatief dat ik toejuich. De gemeente ondersteunt de activiteiten financieel en met kennis. Er mogen zeker meer van dit soort initiatieven bij komen’’.

Kennismaken met duurzaamheid en techniek
In totaal presenteren 45 bedrijven en organisaties zich tijdens het event. Dit zijn vooral lokale partijen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en/of techniek. Zij staan in de grote tent op het middenplein van het Dongemondcollege.
Aanwezig zijn onder andere TenneT, CSI Palletising, Interstream Barging, RWE, Toyota, Brandweer Geertruidenberg en Stichting Onderwijs Techniek Geertruidenberg (OTG). Daarnaast is er een GENiaal Ontdeklab voor kinderen van groep 6-7-8 van de basisscholen en de eerste- en tweedejaars
leerlingen van het voortgezet onderwijs. De ‘zeven werelden van duurzaamheid en techniek’ komen aan bod bij het ontdekken, bouwen en experimenteren in het Lab.

Wethouder Mike Hofkens:
“Ik ben blij dat dit jaar de thema’s duurzaamheid en techniek zijn gekoppeld aan de GENiaal-markt. Daarmee willen wij de bezoekers laten ervaren dat deze thema’s heel belangrijk zijn, ook in het onderwijs. Er is een steeds groter te kort aan technisch geschoold personeel. Daarnaast zien we ook weinig groei in het aantal leerlingen die voor een technische opleiding kiezen. Met het OntdekLab willen we hen vroegtijdig laten zien en ervaren hoe leuk en mooi het vak techniek is.”

Banner langs de Centraleweg 6 in Geertruidenberg

Waar vindt u de gemeente?
U vindt de gemeente Geertruidenberg in de grote tent op het middenplein van het Dongemond college. Onze medewerkers beantwoorden graag uw vragen. Wij informeren u onder andere over de volgende thema’s: Omgevingsvisie Geertruidenberg, het omgevingsplan Dombosch Werkt! En  Klimaatadaptatie met betrekking tot wateroverlast en droogte. Deze dag verloten we om 16:00 uur
twintig regentonnen. Meedoen?  Vul ter plaatse een bon in met uw gegevens en lever het in bij
onze stand.

Ook is er een stand waar TenneT (netwerkbeheerder van het elektriciteitsnet) samen met de gemeente informatie verstrekt over projecten die voor de gemeente van belang zijn en de verkabeling van de 150KV-hoogspanningsverbinding in Geertruidenberg.

GENiaal.nu
Kom gezellig langs, neem je (klein)kinderen mee en laat u tijdens het event inspireren over het thema duurzaamheid. Hier beleeft u dat techniek en duurzaamheid hand in hand gaan. De toegang is gratis. Check voor een overzicht van de aanwezige bedrijven en het dagprogramma de website: www.geniaal.nu.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.