Geen lokale aanemers voor nieuwbouw Dongemond College

Zij voldeden niet aan de selectiecriteria om een offerte te mogen uitbrengen.

Onder de vijf aannemers die meedoen in de race voor nieuwbouw van het (brugklasgebouw) van het Dongemond College zit geen een lokale ondernemer. Ook regionale aannemers zijn afgevallen.

Dat antwoordt het college van Geertruidenberg op vragen van Keerpunt 74.

Volgens Keerpunt is afgesproken om bij ieder lokaal nieuwbouw project (waar gemeenschapsgeld in zit) lokale ondernemers te betrekken. Met die wetenschap is het Dongemond College begonnen met een onderhandse aanbesteding; zij schreven zelf kandidaten aan.

Toen de gemeente het Dongemondbestuur vorig jaar september liet weten dat zij gehouden waren aan een openbare aanbesteding, heeft de school een bureau ingeschakeld dat die aanbesteding zou kunnen uitvoeren. En gaf daarbij de opdracht aan het bureau om regionale aannemers vooraf te informeren dat de aanbesteding zou worden gepubliceerd.

Volgens het college hebben er slecht twee regionale aannemers gereageerd, maar zij voldeden niet aan de selectiecriteria. Die twee behoren dus niet tot de vijf overgebleven inschrijvers die een offerte mogen maken.

Het Dongemond is bereid om extra kandidaten in de aanbesteding mee te nemen, maar dan zou de gemeente de extra kosten van het begeleidende bureau voor rekening moeten nemen, alsmede mogelijke schadeclaims. Volgens het college is het openbreken van den aanbesteding juridisch niet eens mogelijk.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 02-10-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.