Fortune Coffee: “Je kunt iets groters bouwen dan jezelf”

Robbie van Meggelen is het gezicht achter Fortune Coffee regio Breda. In dit artikel vertelt hij zijn verhaal!

Door Sara Berende

Robbie van Meggelen is 30 jaar oud en komt uit Made. Sinds januari is hij de trotse eigenaar van Fortune Coffee regio Breda, een bedrijf dat zijn vader vijftien jaar geleden heeft opgestart. Na zijn vmbo-opleiding heeft Robbie vijf jaar bij de marine gewerkt. Toch was dit niet helemaal wat hij zocht en op een gegeven moment is bij het bedrijf van zijn vader gaan werken. Dit beviel hem verrassend goed! Na een aantal jaar te hebben gewerkt en ervaring op te hebben gedaan, heeft Robbie het stokje overgenomen. Sinds kort is hij nu dus de eigenaar van Fortune Coffee regio Breda, een Brabants familiebedrijf dat de ondernemers uit regio Breda van lekkere koffie voorziet!

Portret Fortune Coffee 9

Robbie vindt het bijzonder dat je als ondernemer iets groters kan bouwen dan jouzelf. Met een eigen onderneming kun je doorbouwen en klanten goed en professioneel helpen. Het contact met de klanten is voor Robbie dan ook van grote waarde. Hij wordt er gelukkig van als hij klanten kan adviseren of problemen kan oplossen. Samen met zijn dynamische team zorgt hij ervoor dat er snel geschakeld kan worden met de klanten. Dit maakt Fortune heel persoonlijk!

In het ondernemerschap vindt Robbie het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en niet stilstaat. Meegaan met de tijd en kansen zien is volgens hem dan ook echt een must. Op die manier blijft je bedrijf actueel en kun je door blijven groeien. Robbie heeft zelf ook ambitieuze plannen voor zijn bedrijf. Over 10 jaar hoopt hij in regio Breda rond de 3000 klanten te hebben en de marktleider te zijn in koffie.

Ook Robbie heeft te maken gehad met de gevolgen van het coronavirus. In April heeft Fortune een stuk minder omzet gehad. Veel klanten, zoals kappers en scholen, moesten noodgedwongen hun deuren sluiten. Nu zij langzaam weer opstarten en openen, ziet Robbie ook weer een toename in  de bestellingen. Robbie noemt koffie daarom ook wel “een goede graadmeter van de economie”!

Tot slot geeft Robbie nog een tip mee voor andere ondernemers: “Creëer een klein ondernemersclubje.” Door contacten aan te gaan met andere ondernemers uit allerlei sectoren, kun je veel van elkaar leren. Door met hen in gesprek te gaan, leer je om dingen in een ander perspectief te zien. Daarbij kun je elkaar inspireren, tips geven en ondersteunen waar nodig.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.