Fort St. Gertrudis gaat weer leven: dit zijn de nieuwe uitbaters

GEERTRUIDENBERG – Trouwfeesten, uitvaarten, theater of cabaret. Het Fort St. Gertrudis krijgt nieuw leven. Mark de Kwaadsteniet en Bart Heijne zijn de nieuwe huurders van het monumentale pand in Geertruidenberg. Tientallen jaren lang werd dit gebouw gerund door de failliete Arjan van Dijk Groep. ,,De poort moet weer open.”

Sjoerd Marcelissen  Laatste update: 08:06 Bron: BN DeStem

Schermafdruk 2020-06-27 14.28.28.png

Heijne en De Kwaadsteniet exploiteren al Fort Lunet in Raamsdonksveer. Maar dat is te klein, zo motiveren ze nu. ,,Deze locatie wordt met rasse schreden overgenomen door het dagtoerisme voor het restaurant. Daarom zijn we op zoek gegaan naar ruimte voor groepsarrangementen. Voor de korte termijn lost dit een hoop problemen op. Op dit moment kunnen we geen grote groepen ontvangen, zeker gezien de coronaregels.”

Naast Fort Lunet gaan ze Puur! Achter de Markt, ook voorheen Arjan van Dijk Groep, uitbaten. Deze kleinere locatie krijgt een nieuwe naam: Het Cachot. ,,Zoals het in de volksmond wordt genoemd.” Beiden hebben een gezamenlijk bedrijf, Uit in Zuid. De onderneming richt zich onder meer op groepsuitjes in de regio, zoals boot- en fietsverhuur. Heijne en De Kwaadsteniet krijgen in juli de sleutel van Fort St. Gertrudis. Daar willen ze voor ‘van alles‘ opengaan, vertelt Heijne.

,,Het concept werken we nog uit. Maar de drempel moet omlaag. De deuren waren vaak dicht. Het Fort ging open voor grote feesten en om 2.00 uur werden de mensen in bussen opgehaald. We willen de poorten opengooien. Voor verjaardagen, muziekgroepen, feestjes, evenementen… Veel mensen uit Geertruidenberg zijn waarschijnlijk nog nooit in het Fort geweest. Dat willen we veranderen.”

 

We hebben een goede deal. We zagen dit als een unieke kans. Er komt bovendien een tijd ná corona

Mark de Kwaadsteniet en Bart Heijne

Aan het einde van de schoolvakantie hopen ze op locatie groepen te kunnen ontvangen. De coronacrisis treft de evenementenbranche. Of Heijne en De Kwaadsteniet niet een groot risico nemen? ,,We hebben een goede deal. We zagen dit als een unieke kans. Er komt bovendien een tijd ná corona.”

Beperkingen

Mark de Kwaadsteniet.

Mark de Kwaadsteniet. © Pix4Profs / Johan Wouters

Beide ondernemers hebben bij de gemeente Geertruidenberg het idee weggelegd om de functie van theater De Schattelijn naar het Fort St. Gertrudis te verplaatsen. ,,Corona legt ons beperkingen op qua capaciteit voor het theaterseizoen”, reageert wethouder Mike Hofkens.

,,De Schattelijn is niet erg groot. We bekijken de mogelijkheden om het komende theaterseizoen uit te plaatsen naar een grotere zaal. Wij zijn bekend met de plannen van Uit in Zuid, voor de tijdelijkheid en de langere termijn. Betreft de tijdelijke invulling spreken we met elkaar. Voor de invulling op lange termijn is het nog te vroeg, maar zeg nooit nooit.”

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.