Fort Lunet: “Onze focus ligt nu op volgend jaar”

Mark de Kwaadsteniet is samen met Bart Heijne eigenaar van Fort Lunet. Sinds kort zijn zij ook de uitbaters van Fort St. Gertrudis. Een grote stap, zeker in de coronacrisis. In dit artikel vertelt Mark meer over deze stap en het ondernemerschap!

Door Sara Berende

Mark is 38 jaar en geboren en getogen in Geertruidenberg. Hier woont hij nu nog steeds, samen met zijn vriendin. Op jonge leeftijd leerde hij Bart Heijne kennen. Bart werkte destijds bij Arjan van Dijk en door hem is ook Mark daar uiteindelijk gaan werken. Omdat Mark toen zijn mbo-diploma Marketing en Communicatie op zak had, kreeg hij al snel andere taken in het bedrijf. Na 14 jaar bij Arjan van Dijk gewerkte te hebben, had Mark het hele bedrijfstraject gehad en wist hij alles van de organisatie.

Vijf jaar geleden is Mark voor zichzelf begonnen. Hij zette een cateringbedrijf op en huurde een prachtige gewelfkelder op de Markt in Geertruidenberg. De kelder werd omgedoopt tot ‘Stadskelder In den Bock’, hier organiseerde Mark feesten in besloten groepen. In diezelfde periode verzorgde Bart Heijne met zijn bedrijf allerlei groepsactiviteiten in de gemeente. Het leek Mark een uitgelezen kans om hun werk te combineren, dus de heren sloegen de handen ineen en gingen onder één naam verder. Stadskelder In den Bock was voor deze samenwerking te klein, dus openden de heren een nieuwe vestiging: ‘Fort Lunet’.

Maar ook Fort Lunet werd op den duur te klein voor groepsevenementen en dus zijn de heren op zoek gegaan naar een grotere locatie. Begin dit jaar kwam Fort St. Gertrudis weer in de verhuur vanwege het faillissement van Arjan van Dijk. Mark en Bart lieten deze kans niet liggen en zijn sinds september de uitbaters van het fort. “Dit is echt een droom die uitkomt. Deze locatie was ons doel, we zijn weer op onze oude plek”, aldus Mark. Ook het gebouw een stukje verderop, voorheen ‘Puur! Achter de Markt’, is nu in handen van de heren onder de naam ‘het Cachot’.

Mark vertelt over het ondernemerschap: “Ik heb altijd al in gedachten gehad om ondernemer te worden. Bij Arjan van Dijk kreeg ik de kans om zelf evenementen te organiseren en door hun vertrouwen kreeg ik genoeg zelfvertrouwen om zelf verder te gaan.” Het leukste aan het ondernemen? “Alles is mogelijk, je moet het gewoon doen.” Mark is ook een echte doener. Hij denkt out of the box en neemt geen genoegen met weinig: “Een evenement moet meer zijn dan alleen leuk, het gaat om de details en de meerwaarde die je eraan geeft.”

Helaas ondervinden Mark en Bart nu de gevolgen van de tweede coronagolf. In september zijn de heren in het pand getrokken en op 1 oktober opende het restaurant. Maar niet veel later moesten ze de deuren weer sluiten door de nieuwe maatregelen. “Toch hebben we in die weken veel mooie dingen kunnen doen.” En ook nu zit Mark niet stil: “Onze take-away loopt door en ook voor kerst zijn we druk bezig. Maar we kijken ook verder vooruit, onze focus ligt nu echt op volgend jaar.”

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.