Extra parkeercontroles op de Markt

De BOA’s gaan er extra controleren. ,,Wij vragen de komende tijd extra inzet op de Markt”, zegt wethouder Mike Hofkens. 

De Markt in Geetruidenberg in juni 2016, een jaar voor de herinrichting. Er werd toen nog geparkeerd op het middenterrein. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

De gemeente Geertruidenberg komt in actie tegen het fout parkeren op het middenterrein van de Markt in Geertruidenberg. De BOA’s gaan er extra controleren. ,,Wij vragen de komende tijd extra inzet op de Markt”, zegt wethouder Mike Hofkens.

De klachten en de opmerkingen over het fout parkeren nemen hand over hand toe, stelt Hofkens. ,,De laatste tijd lijken de mensen weer een beetje vergeten dat er op het middendeel niet geparkeerd mag worden.” Afgelopen weekend publiceerden inwoners foto’s van de dubbeldikke rijen auto’s die midden op de Markt geparkeerd stonden.

De Markt in Geertruidenberg,kort na de renovatie. © Sjoerd Marcelissen

Hofkens: ,,Sinds het parkeerverbod in oktober 2017 zijn er 163 boetes uitgeschreven, waarvan 40 op de Markt. Destijds ook onder de bomen bij Elfhuizen. Maar om tegemoet te komen aan de ondernemers is het verbod daar na de verkiezingen opgeheven.”

Volgens reacties op Facebook zijn er te weinig alternatieve parkeerplekken. Er zou zelfs achter het Fort geen parkeerplaats meer te vinden zijn geweest, aldus een winkelier over afgelopen weekend. Anderzijds was er gemopper dat het parkeerverbod weinig zin had als er geen BOA te vinden is die een bekeuring uitdeelt.

Dus gaat Petra Quist van de slijterij aan de Markt haar klanten weer waarschuwen als ze die fout ziet parkeren, reageert ze op de aangekondigde extra controles. ,,Iedereen weet dat wij het liefste terug gaan naar de oude situatie. Dat middenstuk was ook altijd heel belangrijjk voor de restaurants. Zoals het nu is wordt de doodsteek voor restaurants. Overigens zijn wij bezig met de politiek om te kijken of we een bepaalde middenweg kunnen vinden om tot een oplossing voor het parkeren te komen.”

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 28-03-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.