Europese delegatie verkent regio Bergsche Maas

‘Het is hier echt groen’ Zo’n 35 jonge ondernemende mensen uit verschillende Europese landen verkennen deze dagen de regio Bergsche Maas.

Leden van JCI Bergsche Maas en hun internationale gasten beklommen vrijdagmorgen de Sint Gertrudiskerk. © Casper van Aggelen/Pix4Profs

Onder meer het beklimmen van de toren van Geertruidenberg en een bezoek aan Produlab Pharma in Raamsdonksveer stonden vrijdag op het programma van International Multitwinning 2019.

De gasten zijn leden van Junior Chamber International (JCI), een internationaal netwerk voor ondernemers en zakenmensen tot de leeftijd van veertig jaar. Ze komen uit Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, België en Estland en logeren deze dagen bij leden en oud-leden van JCI Bergsche Maas.

Finse in Made
Henna-Mari Närhi uit Finland slaapt een paar nachten in Made en is daarmee zeer tevreden. ,,Ik was eerder al in Amsterdam, maar dat vond ik veel te druk. Hier is het gezellig en groen”, valt haar op wanneer ze met de andere gasten door de vesting van Geertruidenberg wandelt.

In Nederland zijn zo’n tweeduizend mensen lid van een JCI-afdeling. JCI Bergsche Maas, organisator van deze editie van International Multitwinning, is een van de kleinsten in Nederland. ,,Ons gebied reikt van Made tot aan Zaltbommel, maar we hebben momenteel slechts zes leden”, zegt secretaris Nancy Hähnel.

Netwerken
Antwan van Tilborgh (21) uit Sprang-Capelle vindt de combinatie van netwerken, maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke ontwikkeling interessant en sloot zich daarom vorig jaar bij JCI Bergsche Maas aan. ,,Je leert veel mensen kennen en het is effectiever dan bijvoorbeeld LinkedIn. Als je bij elkaar bent, kom je eerder tot plannen.’’

Rasmus Wind Frederiksen uit Denemarken vindt het internationale netwerk erg waardevol voor zijn persoonlijke ontwikkeling. ,,Je houdt hier niet alleen vriendschappen aan over, maar je leert ook een hoop over jezelf als je contact hebt met mensen uit andere landen en culturen.”

Miriam Levy-Stenzel uit het Duitse Heidelberg is het met hem eens. ,,Je persoonlijkheid ontwikkelt zich, want je leert te lachen om je eigen stereotype, maar ook dat je er tegelijkertijd trots op mag zijn.”

Bron: BN De Stem – Rijan van Leest 31-05-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.