EuroParcs winnaar verkoopprocedure Hermenzeil

In het voorjaar van 2019 startten de provincie Noord-Brabant en de gemeente Geertruidenberg een uitgebreide, zorgvuldige verkoopprocedure van jachthaven en recreatiecentrum Hermenzeil. Gezamenlijk hebben ze een intensief proces doorlopen, waarbij in verschillende stappen tot een uiteindelijke koper is gekomen.

Bron: gemeente Geertruidenberg

Vakantieparkketen Europarcs B.V. is de toekomstige nieuwe eigenaar van Hermenzeil. De plannen die Europarcs met het terrein heeft worden in het najaar 2020 bekendgemaakt. Europarcs hoopt in het voorjaar 2023 de eerste gasten op het nieuw te bouwen recreatiepark te kunnen verwelkomen.

Verkoopprocedure

De verkoopprocedure heeft in totaal ruim een jaar in beslag genomen. In dit proces is zorgvuldigheid boven snelheid verkozen. Ook corona heeft invloed op de looptijd van deze procedure gehad. De procedure bestond uit 3 fasen, waarbij op basis van kwaliteit en prijs partijen punten konden scoren. Kwaliteit bepaalde 70% van de score en prijs 30%.

Hermenzeil_website
De gemeente en provincie zijn tevreden met de winnende partij en de plannen voor het gebied. Teleurstellend is wel dat de opbrengst lager is dan de aankoopprijs. Wethouder Van Oort: ‘We kijken ook naar de lange termijn en zijn blij dat we een financieel solide partij als Europarcs in onze gemeente mogen verwelkomen. De vestiging van een recreatiepark in onze gemeente geeft een belangrijke impuls aan het toerisme, niet alleen in onze gemeente, maar ook in de regio’.

Vervolg

In oktober 2020 sluiten de gemeente en Europarcs een optieovereenkomst af. Tijdens de daaropvolgende optieperiode werkt Europarcs haar plannen verder uit. De gemeente gebruikt deze periode om een integriteitsscreening uit te voeren. Na afloop van deze periode vindt de daadwerkelijke verkoop van de jachthaven plaats.

Voorgeschiedenis

Eind 2017 kocht gemeente Geertruidenberg, met ondersteuning van de provincie Noord-Brabant, Hermenzeil in Raamsdonk. Met als doel te interveniëren in een broedplaats van criminele activiteiten en te voorkomen dat dit soort activiteiten in de toekomst weer kunnen plaatsvinden. Na het besluit van de gemeenteraad in augustus 2018 dat de nieuwe invulling moet bijdragen aan de toeristisch-recreatieve doelstellingen in het gebied, is in het voorjaar van 2019 de verkoopprocedure gestart.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten