Erwin Natuurlijk: “Ik ben altijd op zoek naar een klik met de opdrachtgever.”

Erwin Rot is de eigenaar van Erwin Natuurlijk, een gespecialiseerd hoveniersbedrijf in Raamsdonksveer. In dit artikel vertelt Erwin zijn verhaal en waarom hij voor zichzelf is begonnen!

Door Sara Berende

Erwin komt uit Zaandam en woont al jaren in Raamsdonksveer. Na zijn middelbare school begon hij aan een BBL-opleiding tot hovenier, waarna hij direct aan de slag is gegaan. Bij verschillende hoveniersbedrijven in de regio  heeft Erwin ervaring opgedaan, hij zit al ruim 21 jaar in het vak. Een aantal jaar geleden besefte Erwin zich dat dit niet helemaal was wat hij wilde. Hij wilde meer zelf doen, wilde meer zeggenschap en meer verantwoordelijkheid. En dat heeft ertoe geleid dat hij de stap maakte om verder te gaan als zzp’er!

Dat werd het bedrijf ‘Erwin Natuurlijk’. Dit bedrijf liep beter dan Erwin had verwacht. De vraag bleef maar toenemen, waardoor Erwin het op een gegeven moment niet meer alleen aan kon. Hij nam personeel in dienst en bouwde een sterk team om zich heen, een team van 4 vakmannen. Het team werkt goed samen en zijn hecht met de opdrachtgevers. Ze nemen uitgebreid de tijd en denken mee in het proces.

Het contact met de opdrachtgevers vindt Erwin ook het leukste aan het ondernemen. Omdat hij zijn ei kwijt kan in het bedrijf, draagt hij de vakliefde en de passie over aan zijn opdrachtgevers. “Ik ben altijd op zoek naar een klik met de opdrachtgever en neem de tijd voor advies.” Eerlijkheid en vertrouwen zijn ook eigenschappen die Erwin belangrijk vindt als ondernemer.

Helaas heeft ook Erwin de gevolgen gemerkt van de coronacrisis. Toen de crisis net begon, merkte hij dat veel mensen zelf hun tuin onderhielden. “Het bedrijf stond even op een lager pitje, maar gelukkig stroomden de opdrachten al snel weer binnen.” Dit ging zo snel dat het eigenlijk niet meer bij te houden was. “De agenda staat tot en met maart helemaal vol gepland!”

Hoewel Erwin zijn bedrijf al bijna 5 jaar runt, beschrijft hij zichzelf nog steeds als beginnend ondernemer. “Het is nog niet helemaal geland hoe snel het allemaal is gegaan.” Erwin doet zijn werk met plezier en daarmee is hij heel ver gekomen. Zijn tip aan andere ondernemers is dan ook om dicht bij jezelf te blijven. “Doe wat je zelf leuk vindt en blijf jezelf. Dat werkt het beste, ook bij je klanten.”

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Word dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.