Erik Broeders: “Het ondernemerschap biedt veel kansen”

Officetopper groeit erg snel, met name de laatste jaren zijn we zo hard gegroeid,

Tijdens de VOG-Algemene Ledenvergadering op 10 december 2019 zijn Rom van Oers van de Business Alignment Group, Koen de Rooij van Uitzendbureau Brabant en Erik Broeders van Officetopper officieel geïnstalleerd als bestuurslid. Het betreft hier geen vervanging van bestuursleden, maar verbreding van het zittende bestuur. In onderstaand artikel een interview met een van de drie ‘nieuwkomers’.

Erik Broeders: “Het ondernemerschap biedt veel kansen”

Erik Broeders (47) is oorspronkelijk afkomstig uit Raamsdonksveer, maar tegenwoordig met zijn gezin woonachtig in Den Hout. In 1999 werkte hij vanuit huis voor de Duitse meubelfabrikant Ceka. Een jaar later was hij de oprichter en aandeelhouder van het bedrijf Ceka Office Group Nederland, leverancier van kantoor- en projectmeubelen. Met dat bedrijf bouwde Erik in de branche een prima naam op met optimale advisering en ontzorging van de klant met het opleveren van volledige turn-key interieurprojecten. In 2005 kreeg hij een telefoontje van Cor Verkolf. Erik Broeders zegt daarover: “Verkolf vertelde mij dat hij met zijn bedrijf zich meer wilde gaan concentreren op magazijnstellingen en vroeg aan mij of ik geen belangstelling had het bedrijf Verkolf Kantoormeubelen over te nemen. Enkele maanden later heb ik dat bedrijf daadwerkelijk overgenomen en ging daarmee verder onder de nieuwe naam Officetopper.”

Sinds 2005 huurde Erik Broeders het pand van Verkolf aan de Ramgatseweg. Hij vervolgt: “Op een gegeven moment was ik op zoek naar een nieuwe locatie en weer kwam Cor Verkolf in beeld. Hij was als adviseur betrokken bij nieuwbouwplannen van Ronald Broeders van RBM Catering aan de Baileybrugweg in Raamsdonksveer. Het betreffende stuk grond was voor het bedrijf van Ronald veel te groot en Verkolf vroeg of de resterende grond op die locatie iets voor mij was voor nieuwbouw. Ik was zeer enthousiast en in 2010 zijn we daar gaan bouwen. Op de begane grond is mijn bedrijf Officetopper gevestigd en op de eerste verdieping Ceka. Dat bedrijf heb ik inmiddels verkocht en de nieuwe eigenaar verhuist binnenkort met het bedrijf naar Oosterhout. Officetopper groeit erg snel, met name de laatste jaren zijn we zo hard gegroeid, dat wij de eerste verdieping volledig gaan gebruiken als kantoor en de begane grond in zijn geheel ingericht gaat worden als showroom. Waar Verkolf Kantoormeubelen vooral gericht was op gebruikte meubelen, bestaat onze omzet tegenwoordig voor 90% uit nieuwe meubelen en slechts 10% uit tweede hands. Momenteel wordt 80% van de omzet on-line besteld en komen de klanten uit heel Nederland en Belgie.

Als eigenaar van Ceka en Officetopper maakte Erik Broeders gemiddeld 70 uur per week voor zijn bedrijven. Na de verkoop van Ceka kreeg hij iets meer tijd en stelde hij zich beschikbaar als bestuurslid voor de VOG. “Als VOG-lid heb ik al heel lang binding met de ondernemende gemeenschap. Ik heb zo’n 20 jaar ervaring met ondernemerschap op het gebied van interieurinrichting en geruime tijd met online-verkoop; mijn expertise en kennis op deze gebieden wil ik graag delen met VOG-leden. Als enige bestuurslid op “De Pontonnier” weet ik goed wat er op dat industrieterrein speelt. Dat zorgt voor kortere lijnen richting mijn collega-ondernemers aldaar. Ik heb de VOG leren kennen als een ambitieuze club die telkens weer met nieuwe initiatieven komt.
Een andere vrijwilligerstaak van Erik is de klankbordgroep van het Dongemond College waar zijn zoon naar school gaat op locatie Made. Binnenkort hebben we vanuit deze groep een speeddate met leerlingen over een te kiezen beroepsopleiding. Ik wil ze vertellen over het ondernemerschap en dan niet alleen over hoe leuk het ondernemen kan zijn, maar ook over de valkuilen die ze tegen kunnen komen. Het is een droom die je met de juiste motivatie en gedrevenheid kunt waarmaken. Uit ervaring weet ik dat als je er veel tijd en energie in steekt, het ondernemerschap veel kansen biedt.”

Bron: VOG Redactie – Jan Hoek

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.