Drie manieren om op je vaste lasten te besparen als ondernemer

Tijdens, maar ook in de herstelperiode na de crisis, kun je al het geld gebruiken. Er zijn altijd wel dingen waar je in wil investeren, om je bedrijf te laten groeien.

Maar… geld kan maar één keer uitgegeven worden en soms zit er niks anders op dan hele scherpe keuzes te maken. Daarom hebben wij drie manieren op een rij gezet hoe je als ondernemer, kunt besparen op je vaste lasten.

Experts inschakelen
Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar wanneer je experts inhuurt die meer kennis van zaken hebben, en die wellicht ook sneller zijn dan jijzelf, kan je kosten besparen.

Denk hierbij aan een boekhouder, accountant of administratiekantoor. Zij weten alle regeltjes haarfijn toe te passen, om alles, voor jou zo effectief mogelijk te maken.

Kosten besparen door milieuvriendelijke oplossingen
Uiteraard is het een optie om opnieuw te gaan onderhandelen over alles wat je afneemt. Je kunt kijken naar je vaste lasten zoals kantoorruimte etc. Maar er zijn ook vaste dingen die jij of je medewerkers in gebruik hebben, waarmee je direct een verschil in kosten kunt maken. In veel gevallen is daar vooraf een investering voor nodig, die zich snel genoeg terug verdient. Denk hierbij aan: je lampen vervangen door ledlampen, bewegingssensoren aanschaffen (als jij of je medewerkers vaak vergeten om het licht uit te doen in het magazijn of het toilet)of schaf een slimme thermostaat aan. Ben eens wat bewuster met de deuren sluiten, zodat de warmte niet weg kan glippen.

Je slaat hiermee twee vliegen in 1 klap: grote besparingen op je energierekening én bewust bezig zijn met het milieu.

Eerlijk vergelijken

Misschien doe je het niet vaak of na aanschaf misschien wel helemaal nooit. Maar opnieuw je verzekeringen vergelijken is een goede optie om te kijken of je niet teveel betaalt. Immers… niet alleen de wereld, maar ook je onderneming verandert snel.

Het is interessant om na te lopen of het allemaal nog klopt, en te ontdekken of daarin slimmere en goedkopere oplossingen zijn.

Onder onze leden en binnen de gemeente zijn er talloze bedrijven die zich bezig houden met duurzame oplossingen & verzekeringen waar je terecht kunt met al je vragen. Deze zijn te vinden op de ledenpagina van www.vogweb.nl

Aanmelden? Of heb je zelf kennis die je wil delen? Laat het ons weten! Academy@vog.nl Coördinator VOG Academie – Sabine van der Hulst

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.