Drie kandidaten voor aankoop omstreden jachthaven Hermenzeil

Het college wil deze drie kandidaat-kopers uitnodigen voor deelname aan de tweede ronde.

Open dag van jachthaven Hermenzeil in Raamsdonk, waar belangstellenden een kijkje konden nemen onder begeleiding van mensen van de gemeente. © Pix4Profs / Johan Wouters

Van de zeven kandidaten zijn er nog drie in de race voor de aankoop van jachthaven Hermenzeil in Raamsdonksveer. Vier zijn er in de eerste ronde van de verkoopprocedure afgevallen omdat zij niet voldoen aan de selectiecriteria.

De drie kandidaten zijn de enige die voldoen aan de selectiecriteria, die zijn opgesteld door de gemeente en de provincie. Het college wil deze drie kandidaat-kopers uitnodigen voor deelname aan de tweede ronde van de verkoopprocedure (gesprekken). Het college raadpleegt hierover de gemeenteraad op 4 juli.

Drie aanmeldingen vielen al meteen af omdat zij ‘op meerdere vlakken’ daaraan niet konden voldoen. Deze zijn dan ook niet inhoudelijk beoordeeld. Het aspect integriteit staat hier buiten, voegt het college daar meteen aan toe. Van de overgebleven vier partijen viel er één af die niet voldeed aan de ervaringseis: ervaring met toeristisch recreatieve exploitatie.

Ondermijning
In de strijd tegen de ondermijning kocht de gemeente eind 2017 met steun van de provincie de omstreden jachthaven Hermenzeil aan. Eind september 2018 hield de gemeente een open dag, waarvoor ook kandidaat-kopers zich konden aanmelden.

Om criminelen buiten de deur te houden zijn er strenge selectiecriteria opgesteld. De verkoopprocedure is opgesplitst in drie fasen: de selectiefase, de dialoogfase en de verkoopfase.

Met de publicatie van het selectiedocument is op 15 april de verkoopprocedure gestart. Belangstellenden kregen op 29 april en 2 mei nogmaals de mogelijkheid om het terrein te bekijken. Er zijn circa 50 personen geweest.

Bron: BN De Stem – Marja Klein Obbink 02-07-19

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.