Draag ook bij aan uniforme database over energiegebruik

RVO.nl werkt al jaren samen met partijen aan het verzamelen van data rondom energiegebruik.

RVO.nl werkt al jaren samen met partijen aan het verzamelen van data rondom energiegebruik in de gebouwde omgeving, industrie en transportwereld. U kunt daar nu ook aan bijdragen door onze enquête in te vullen.

De database stemt RVO.nl af op de behoeften van de doelgroep. Adviseurs, installateurs en gemeenten betrokken bij energiebesparende maatregelen in de wijk roepen we met name op de vragenlijst in te vullen. Eind 2019 willen we de eenvoudige database van betrouwbare en objectieve bron van gegevens over energiegebruik klaar hebben.

Betrouwbare data
Met het Klimaatakkoord wil het kabinet klimaatverandering tegengaan. De bouw-, installatie- en transportbranche en industrie gaan hun energieverbruik in kaart brengen, duurzame bronnen verkennen en haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren. Daarvoor hebben we gevalideerde, betrouwbare data nodig.

Uniforme basis
Momenteel is er veel kennis beschikbaar, maar die is nog versnipperd en niet eenduidig. RVO.nl gaat die kennis bundelen en daarmee voorzien in een robuuste informatievoorziening. Het doel is dat de kentallen een uniforme basis zijn voor vele initiatieven rond de energietransitie.

Bedrijven en adviesbureaus, maar ook gemeenten, kunnen putten uit deze database. Bijvoorbeeld om in de Regionale Energiestrategie een goede ruimtelijke afweging te maken bij de keuze voor windmolens of zonnepanelen. De kwaliteit van de gegevens wordt gewaarborgd door een Stuurgroep. Hierin zijn onder andere PBL, VNG, Bouwend Nederland, TNO, NVDE en TechniekNL vertegenwoordigd.

Vul de enquête in
ISSO wil de database zo goed mogelijk afstemmen op de behoeften van doelgroep. Daarvoor hebben we input nodig. De kennis van iedereen die te maken heeft met de energietransitie of zich bezighoudt met energiemaatregelen, is welkom. Ben je adviseur, installateur of houd je je professioneel bezig met energiebesparende maatregelen? Vul dan de enquête in op https://bit.ly/2vuJ7DW.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Belangrijke Update voor de VOG Inloopborrel op 28 september 2023

Voor onze aankomende inloopborrel op donderdag 28 september 2023 verruilen we onze gebruikelijke locatie voor iets anders. Dit keer zullen we jullie verwelkomen bij de Witte Leeuw, gelegen aan Prins Hendrikstraat 6 in Raamsdonksveer. Van 17.00 tot 19:30 zitten wij in de Skihut. Natuurlijk kan er hierna op eigen gelegenheid door worden geborreld.