Draag ook bij aan uniforme database over energiegebruik

RVO.nl werkt al jaren samen met partijen aan het verzamelen van data rondom energiegebruik.

RVO.nl werkt al jaren samen met partijen aan het verzamelen van data rondom energiegebruik in de gebouwde omgeving, industrie en transportwereld. U kunt daar nu ook aan bijdragen door onze enquête in te vullen.

De database stemt RVO.nl af op de behoeften van de doelgroep. Adviseurs, installateurs en gemeenten betrokken bij energiebesparende maatregelen in de wijk roepen we met name op de vragenlijst in te vullen. Eind 2019 willen we de eenvoudige database van betrouwbare en objectieve bron van gegevens over energiegebruik klaar hebben.

Betrouwbare data
Met het Klimaatakkoord wil het kabinet klimaatverandering tegengaan. De bouw-, installatie- en transportbranche en industrie gaan hun energieverbruik in kaart brengen, duurzame bronnen verkennen en haalbaarheidsonderzoeken uitvoeren. Daarvoor hebben we gevalideerde, betrouwbare data nodig.

Uniforme basis
Momenteel is er veel kennis beschikbaar, maar die is nog versnipperd en niet eenduidig. RVO.nl gaat die kennis bundelen en daarmee voorzien in een robuuste informatievoorziening. Het doel is dat de kentallen een uniforme basis zijn voor vele initiatieven rond de energietransitie.

Bedrijven en adviesbureaus, maar ook gemeenten, kunnen putten uit deze database. Bijvoorbeeld om in de Regionale Energiestrategie een goede ruimtelijke afweging te maken bij de keuze voor windmolens of zonnepanelen. De kwaliteit van de gegevens wordt gewaarborgd door een Stuurgroep. Hierin zijn onder andere PBL, VNG, Bouwend Nederland, TNO, NVDE en TechniekNL vertegenwoordigd.

Vul de enquête in
ISSO wil de database zo goed mogelijk afstemmen op de behoeften van doelgroep. Daarvoor hebben we input nodig. De kennis van iedereen die te maken heeft met de energietransitie of zich bezighoudt met energiemaatregelen, is welkom. Ben je adviseur, installateur of houd je je professioneel bezig met energiebesparende maatregelen? Vul dan de enquête in op .

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.