Diefstal schrootcontainers

In de periode van maandag 17 t/m 20-6 j.l. zijn er op verschillende locaties schrootcontainers gestolen.

Beste collega ondernemer, In de periode van maandag 17 juni tot en met donderdag 20 juni j.l. zijn er bij onze klanten op drie verschillende locaties onze schrootcontainers gestolen.
De eerste container is op maandag de 17e gestolen van een bedrijfsterrein aan de Arkelse Dijk te Gorinchem. De tweede van een bedrijfsterrein aan de Schelluinsestraat in Gorinchem, en de derde van een bedrijfsterrein aan de Vlietskade te Arkel. Alle drie bij klanten van ons en alle drie op klaarlichte dag. In alle drie de gevallen is men brutaal het terrein opgereden en heeft met met een zwarte Scania vrachtwagen onze container weggenomen.

Medewerkers van de betreffende bedrijven zagen dit wel gebeuren, vonden het wel een beetje vreemd, maar stonden er verder niet bij stil dat het op dat moment om een diefstal ging.
Langs deze weg willen wij u allen waarschuwen, bent u een bedrijf dat afvalcontainers heeft staan, met name voor oude metalen, wees er dan op bedacht dat u zomaar het volgende slachtoffer kan zijn.
Bij alle drie de diefstallen is men binnen vijf minuten het terrein op- en afgereden. Eén momentje niet opletten en de container van uw afnemer én uw metaalafval is verdwenen.
Bij één van de diestallen is op beelden te zien dat er voorafgaande aan de feitelijk diefstal een VW-busje het terrein opreed. Deze personen hebben onze container waarschijnlijk gecontroleerd, of hij interessant genoeg was om te stelen én ze hebben er een paar spanbanden omheen getrokken. Dit zodat de chauffeur van de stelende zwarte Scania zo snel mogelijk kon handelen. Tine minuten nadat het VW-busje was vertrokken, kwam de zwarte Scania de container ophalen.

Ons advies: Blokkeer containers zodat ze niet heel simpel weg te nemen zijn en instrueer uw medewerkers dat ze bedacht zijn op vreemden op uw terrein. Het is namelijk zo gebeurd!
Bijgaand treft u foto’s van de diefstallen. Mocht u tips hebben, of deze vrachtwagen hebben gezien, wij ontvangen graag alle info.

Met vriendelijke groet,

Cor van den Heuvel
Mail: cor@vandenheuvelbv.nl
Tel. 06-22663535

p.s.
Ook ontvingen wij berichten van containerdiefstallen door een zwarte Scania uit Den Bosch en Roosendaal, het lijkt zich niet te beperken tot de omgeving Gorinchem….

Bron: ingekomen brief Diefstal containers

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.