De Vonder met de OTG naar de Uitvindfabriek

Vrijdag 22 november 2019 zijn groep 5/6 en 6 van basisschool De Vonder naar de
Uitv ndingsfabriek in Breda geweest!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, zitten en kind

OTG heeft met medewerking van de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg en de gemeente Geertruidenberg het mogelijk kunnen maken dat alle groepen 6 van de basisscholen in de gemeente ook dit jaar opnieuw een bezoek brengen aan de De Uitvindfabriek.
Basisschool de Vonder bracht het eerste bezoek aan de Uitv ndingsfabriek!

Vrijdag 22 november 2019 zijn groep 5/6 en 6 van basisschool De Vonder naar de Uitvindfabriek in Breda geweest. We begonnen met een stukje uitleg over de uitvindfabriek en een film “De verdronken rivier”. In de film zag je een mechanische vogel en een brug.
We gingen eerst een brug van bamboestokjes maken. We hebben geleerd dat een constructie met een driehoek het sterkst is. De brug moest sterk genoeg zijn om tussen twee tafels te blijven hangen. Daarna gingen we een brug maken, waar we vervolgens allemaal overheen konden lopen!
De mechanische vogel hebben we gemaakt van piepschuim. Het piepschuim konden we snijden met een piepschuimsnijder. We hebben vogel met satéprikkers, rietjes en lijm in elkaar gezet. Het was een hele klus. Toen hij klaar was, kon de vogel rijden en tegelijkertijd de vleugels bewegen.

Bron: O.T.G. – 25-11-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.