De VOG Academy: Ondernemerskwaliteiten

Heb jij ze nog niet allemaal onder de knie? Er zijn veel ondernemers die jouw het één en ander bij kunnen brengen.

Jezelf en je bedrijf blijven ontwikkelen, je realiseert je vast wel hoe belangrijk dat is. Want als je het zelf niet al had bedacht dan wijst iemand anders je er wel op. De VOG Academy is in het leven geroepen om kennis te delen. We delen kennis vanuit de Academy met ondernemers, maar er wordt ook onderling kennis gedeeld, zo ook vandaag:

Ondernemerskwaliteiten
Nederlanders worden gezien als ondernemende mensen en Nederland kent dan ook veel startups. Maar liefst 30% van de startende ondernemers stopt echter ook weer binnen een jaar (bron: KvK). Wanneer je ondernemer bent en ondernemer wilt blijven zijn de volgende kwaliteiten nuttig om te ontwikkelen (of reeds te hebben):

  1. Verkopen. Geen verkoop, geen omzet. Of je nou een product of een dienst hebt, het is handig als je dit product of deze dienst ook daadwerkelijk kunt verkopen. Veel ondernemers hebben het idee dat je voor Sales, oftewel verkoop, hard en/of enorm zakelijk moet zijn, niets is minder waar. Jezelf blijven tijdens het verkopen wordt door menig Salestrainer als een belangrijke kwaliteit onderschreven. Natuurlijk zijn de juiste Tips en Tricks voor het bespelen en bevragen van je klant wel belangrijk.
  2. Rekenen. Maar weinig ondernemers doen hun administratie voor de lol. Daarom besteden veel ondernemers hun administratie uit. Maar of je de gehele administratie nu uitbesteed of alles in eigen hand houdt: het is handig om te weten wat je globale inkomsten en uitgaven zijn.
  3. Ontwikkelen. Houd je poot niet stijf en heb niet alleen oog voor je eigen ideeën. Houd je oren en ogen open. Klanten komen soms met opmerkingen die jij in kunt zetten om meer uit je bedrijf te halen.
  4. Hulp vragen. Ondernemen hoef je niet alleen te doen. Ben niet bang om hulp te vragen aan mede-ondernemers, denk er wel goed over na aan wie je advies vraagt. Zoveel mensen, zoveel meningen en zoveel verschillende adviezen.
  5. Jezelf leren kennen. Jezelf leren kennen door te investeren in jezelf, dat doet iedereen op een andere manier. De een door hard te werken, de ander door het nemen van rust of het opdoen van kennis. Zorg voor balans in je onderneming, balans is de sleutel tot succes!
  6. Zie successen. Zie successen en vier ze als het even kan: vier niet alleen de grote successen, maar vergeet ook zeker de kleinere successen niet!
  7. Durf zichtbaar te zijn. Dit betekent niet dat je jezelf altijd als haantje de voorste hoeft te gedragen. Maar ben trots! Vertel mensen wie je bent en wat je doet. Leer op een efficiënte manier te netwerken zodat je enthousiasme omgezet kan worden in opdrachten.

Of je nu een startende- of verder gevorderde ondernemer bent. Deze skills kunnen je helpen als ondernemer. Heb jij ze nog niet allemaal onder de knie? Er zijn veel ondernemers die jouw het één en ander bij kunnen brengen op deze gebieden.

Wil je weten welke partijen wij allemaal kennen of heb jij kennis te delen? Laat het ons weten via e-mailadres Academy@vog.nl.

Sabine van der Hulst
Coördinator VOG Academy

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.