“De toekomst van de Provincie”

Staat toenemende regeldruk vernieuwing verduurzaming van de landbouw in de weg? Blijven er slechts enkele aantrekkelijke binnensteden over?

Staat toenemende regeldruk vernieuwing verduurzaming van de landbouw in de weg? Blijven er in Brabant slechts enkele aantrekkelijke binnensteden over? Werken bedrijven over 5 jaar liever met robots dan met mensen? En is internationalisering een prioriteit van de provincie?

Deze en andere vragen komen aan bod bij hét verkiezingsdebat voor Brabantse ondernemers, georganiseerd door Bouwend Nederland, FME, Horeca Nederland, Kon, Metaalunie, TLN, Uneto-Vni, VNO-NCW Brabant Zeeland, WTC·E en ZLTO. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven leggen stellingen voor aan de fractievoorzitters.

Ieder onderwerp wordt geïntroduceerd met een korte film, waarin ondernemers hun probleem voorleggen. Meteen erna volgt een stemming, gaan de fractievoorzitters met elkaar in debat, waarna het publiek de kans krijgt mee te praten. Het debat staat onder leiding van Rogier Elshout.

Brabant hoort op economisch vlak bij de koplopers van Nederland. Tegelijkertijd staat de provincie voor grote uitdagingen op het terrein van energie, infrastructuur en mobiliteit. We roepen samen de Statenfracties op om in aanloop naar de Statenverkiezingen op 20 maart 2019 keuzes te maken waarmee het Brabants bedrijfsleven – en daarmee de provincie – vooruit kan.

Programma
15.30 uur Ontvangst in het Provinciehuis Brabant
16.00 uur Welkomstwoord door Rogier Elshout, dagvoorzitter
“De toekomst van de provincie’’
Het Brabants Economisch Verkiezingsdebat
17.45 uur Netwerkborrel met Brabantse bites
19.00 uur Finish!

Locatie
Provinciehuis Brabant, Brabantlaan 1, ’s-Hertogenbosch

Lijstrekkers
Hermen Vreugdenhil CU
Stijn Smeulders PVDA
Hagar Rooijackers GroenLinks
Annemarie Spierings D66
Marianne van der Sloot CDA
Christophe van der Maat VVD
Maarten Everling SP
Alexander van Hattem PVV
Marco van der Wel PvdD
Jan Frans Brouwers 50PLUS

Nieuwsgierig naar standpunten van deze partijen? Kom dan ook naar het Brabantse Economisch Verkiezingsdebat.

Aanmelden
De bijeenkomst word je aangeboden door de organiserende brancheorganisaties. Members van WTC·E Zakensociëteit en genodigden kunnen kosteloos deelnemen. Bij no-show berekenen wij een bedrag van € 50, – excl. BTW. Je kunt je aanmelden via wtce.nl.

Parkeren
De provincie Noord-Brabant is actief op het gebied van milieuzorg en streeft o.a. naar terugdringen van het individuele autogebruik. Bovendien is er een gebrek aan parkeergelegenheid in de directe omgeving van het provinciehuis. Daarom verzoeken wij je zoveel als mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Aanmelden kan via https://wtce.nl/activiteit/de-toekomst-van-de-provincie/

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.