“De toekomst van de Provincie”

Staat toenemende regeldruk vernieuwing verduurzaming van de landbouw in de weg? Blijven er slechts enkele aantrekkelijke binnensteden over?

Staat toenemende regeldruk vernieuwing verduurzaming van de landbouw in de weg? Blijven er in Brabant slechts enkele aantrekkelijke binnensteden over? Werken bedrijven over 5 jaar liever met robots dan met mensen? En is internationalisering een prioriteit van de provincie?

Deze en andere vragen komen aan bod bij hét verkiezingsdebat voor Brabantse ondernemers, georganiseerd door Bouwend Nederland, FME, Horeca Nederland, Kon, Metaalunie, TLN, Uneto-Vni, VNO-NCW Brabant Zeeland, WTC·E en ZLTO. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven leggen stellingen voor aan de fractievoorzitters.

Ieder onderwerp wordt geïntroduceerd met een korte film, waarin ondernemers hun probleem voorleggen. Meteen erna volgt een stemming, gaan de fractievoorzitters met elkaar in debat, waarna het publiek de kans krijgt mee te praten. Het debat staat onder leiding van Rogier Elshout.

Brabant hoort op economisch vlak bij de koplopers van Nederland. Tegelijkertijd staat de provincie voor grote uitdagingen op het terrein van energie, infrastructuur en mobiliteit. We roepen samen de Statenfracties op om in aanloop naar de Statenverkiezingen op 20 maart 2019 keuzes te maken waarmee het Brabants bedrijfsleven – en daarmee de provincie – vooruit kan.

Programma
15.30 uur Ontvangst in het Provinciehuis Brabant
16.00 uur Welkomstwoord door Rogier Elshout, dagvoorzitter
“De toekomst van de provincie’’
Het Brabants Economisch Verkiezingsdebat
17.45 uur Netwerkborrel met Brabantse bites
19.00 uur Finish!

Locatie
Provinciehuis Brabant, Brabantlaan 1, ’s-Hertogenbosch

Lijstrekkers
Hermen Vreugdenhil CU
Stijn Smeulders PVDA
Hagar Rooijackers GroenLinks
Annemarie Spierings D66
Marianne van der Sloot CDA
Christophe van der Maat VVD
Maarten Everling SP
Alexander van Hattem PVV
Marco van der Wel PvdD
Jan Frans Brouwers 50PLUS

Nieuwsgierig naar standpunten van deze partijen? Kom dan ook naar het Brabantse Economisch Verkiezingsdebat.

Aanmelden
De bijeenkomst word je aangeboden door de organiserende brancheorganisaties. Members van WTC·E Zakensociëteit en genodigden kunnen kosteloos deelnemen. Bij no-show berekenen wij een bedrag van € 50, – excl. BTW. Je kunt je aanmelden via wtce.nl.

Parkeren
De provincie Noord-Brabant is actief op het gebied van milieuzorg en streeft o.a. naar terugdringen van het individuele autogebruik. Bovendien is er een gebrek aan parkeergelegenheid in de directe omgeving van het provinciehuis. Daarom verzoeken wij je zoveel als mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Aanmelden kan via https://wtce.nl/activiteit/de-toekomst-van-de-provincie/

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.