De Stek: ‘Blijf dicht bij jezelf’

Nick en Hedwig Buijks zijn de eigenaren van De Stek – proeven en beleven. In dit artikel vertellen ze hun verhaal en welke impact de coronacrisis op hen heeft.

Door Sara Berende

Nick en Hedwig zijn getrouwd en wonen op een prachtige locatie in een oude boerderij op de grens van Raamsdonk en Raamsdonksveer. In de naastgelegen schuur runnen zij De Stek, de ideale locatie voor onder andere feesten, workshops en bijeenkomsten!

Portret De Stek.JPG

Nick Buijks is op de boerderij geboren en getogen en woont er nu weer, samen met Hedwig. Toen ze er net kwamen wonen hebben ze de oude boerderij naar hun wensen verbouwd. Zo’n 15 jaar geleden, toen hun kinderen wat groter waren, hadden ze wat meer tijd om ook het naastgelegen schuurtje aan te pakken. Nick werkte destijds bij de LTO, waar hij meehielp om boerderijen in het buitengebied een andere bestemming te geven. Hierdoor werd Nick zelf geïnspireerd om iets te beginnen en samen met Hedwig maakte hij plannen. Het schuurtje is volledig gesloopt en op dezelfde plek hebben ze met veel oude bouwmaterialen De Stek opgebouwd!

Het mooiste aan hun werk vinden Nick en Hedwig het tevreden maken van hun klanten. Door in gesprek te gaan met de mensen bouwen ze een soort vertrouwensband op en dat vinden ze heel waardevol. Ze vinden het dan ook erg belangrijk dat er altijd hoog gepresteerd wordt en dat er aan alle verwachtingen van de klant wordt voldaan. Persoonlijke aandacht staat dus echt centraal!

Omdat De Stek een horecabestemming is, ligt de onderneming van Nick en Hedwig tijdelijk stil door de maatregelen van de coronacrisis. Ondanks dat ze de komende tijd hun deuren nog niet kunnen openen, zijn ze in deze tijd nog steeds hard aan het werk. Er is verbouwd en aangebouwd en alles is schoon en fris. Ze zijn dus helemaal klaar om weer mensen te kunnen ontvangen en daar hebben ze zin in. Toch zien ze de 1,5 meter-samenleving in hun onderneming nog niet zo zitten. De Stek is een sfeervolle locatie, gebaseerd op sociaal contact en gezelligheid. Nick en Hedwig denken dat de anderhalve meter-regel ten koste gaat van die sfeer en gezelligheid.

Nick vertelt dat dit soort dingen toch ook bij het ondernemerschap horen. Dit soort situaties brengen onzekerheid met zich mee en daar moet je als ondernemer op kunnen anticiperen. Hij geeft aan dat je als ondernemer weerstand nodig hebt om verder te kunnen komen.

Op dit moment zit Nick in de werkgroep horeca en dit functioneert goed. De horecaondernemers krijgen veel ruimte voor ideeën en ze trekken gezamenlijk op. Lees meer hierover: https://vogweb.nl/2020/05/01/werkgroep-horeca-vervolg-op-de-online-vog-sessies

Als laatste geven Nick en Hedwig nog een tip mee voor andere ondernemers: “Blijf dicht bij jezelf”. Begin niet zomaar ergens aan en ben bewust van je eigen kernkwaliteiten. Hierdoor doe je het werk dat bij je past en kun je weloverwogen keuzes maken.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.