De jaarlijkse A.L.V. van de VOG op 14-02-2019

Een terugblik naar 2018, maar waar vooral de ambitieuze plannen voor het huidige kalenderjaar zijn blijven hangen.

In De Stek organiseerde de Verenigde Ondernemers Geertruidenberg (VOG) op donderdag 14 februari de Algemene Ledenvergadering. Het werd een avond waarop cijfertjes en terugkijken naar 2018 een hoofdrol speelden, maar waar vooral de ambitieuze plannen voor het huidige kalenderjaar zijn blijven hangen. De afsluitende woorden bij de rondvraag waren eigenlijk een samenvatting van  het geheel. “Complimenten, voor het positieve enthousiasme voor veel verschillende onderwerpen en de sfeer die hier heerst, want die is heel prettig.”

Dat gevoel was er eigenlijk al voor het officiële begin, er heerste een informele sfeer zoals bij een (netwerk)borrel. Die sfeer wist Louis de Wit, voorzitter van de VOG, tijdens zijn verhaal goed vast te houden. Dat begon al met de eerste opmerking. “Jullie zijn hier vanavond, dat wil zeggen dat jullie ook niet uitgenodigd zijn om op Valentijnsdag uit eten te gaan”, zei hij met een knipoog.

En juist dat gevoel maakte het voor de meeste bezoekers geen vergadering, maar eerder een gezellig samenzijn vol belangrijke informatie. De Wit liep door ‘de financiële handel en wandel’ van de VOG. En alles kwam daarbij op tafel. Van de inkomsten in 2018 tot het aantal ontbijtsessies dat was  georganiseerd en van de uitgaven in 2018 tot het aantal bezoekers op de VOG-website in het afgelopen jaar. En daarna volgde nog de begroting. Vrij gedetailleerd verscheen die op het scherm, waarna een gemaakte zucht van De Wit volgde. Secretaris Ron Broeders reageerde direct. “Transparant, Louis. Transparant.”

De transparantie was er, in cijfers en in woorden. Maar ook in dromen, want voor 2019 staan er heel wat plannen op papier. “Er ligt verschrikkelijk veel op de plank”, omschreef De Wit de projecten en activiteiten van dit jaar.

Fantaseren en realiseren
Out of the box, op die manier heeft het VOG-bestuur plannen gemaakt. Bijvoorbeeld met het aankopen van een optie op een PAL-V, de auto die zowel kan rijden als vliegen. Ook VOG service is iets waar de ondernemersvereniging zich voor in wil gaan zetten. De blik is daarbij in eerste instantie gericht op bedrijventerrein Dombosch, waar de VOG wil voorkomen dat het ‘Oost-Europese toestanden’ worden.

“Tien jaar geleden is er een bord geplaatst. Dat hangt op half elf en is groen. Dat is geen presentatie. Als je de snelweg op rijdt, ligt de hele berm vol met afval. Vrachtwagenchauffeurs die overnachten laten alles achter, dat is een hoop rotzooi. Met de VOG service willen we schoonmaken en opruimen. Dan denk je: is dat niet de taak van de gemeente? Dat zal wel, maar in de afgelopen vijftien jaar hebben we dat niet gemerkt. Dus doen we het zelf.” Men praat daar echter wel over met de gemeente. Dat contact is sowieso goed, mede dankzij Nicole de Kort. “Die mogen we wel een compliment geven. Ze zorgt voor structureel overleg met de gemeente, in een hoge frequentie.”

Als laatste noemde De Wit nog een nieuwe fantasie, een ponton in het water tussen Geertruidenberg en Raamsdonksveer. “Een eiland waar de jeugd kan chillen, waar bedrijven op een unieke locatie een presentatie kunnen geven en waar concerten gegeven kunnen worden. We hebben de gemeente gevraagd aan te geven waarom het niet zou kunnen. Ik kan zelf zo tien problemen noemen, maar daar kun je ook mee aan de slag. Het is fantaseren en tegelijkertijd realiseren. Kijken of we de markt kunnen enthousiasmeren.”

Enthousiasme
Dat is wat bij de meeste bezoekers van de ALV waarschijnlijk ook blijft hangen. Het enthousiasme over de vele plannen. Niet denken in problemen, maar in oplossingen. Out of the box. Dat heeft de afgelopen jaren al verschillende mooie projecten en activiteiten opgeleverd. “Dat zal in 2019 niet anders zijn.”

Fotoalbum van de ALV op 14-02-2019

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.