De algemene ledenvergadering dit jaar in unieke vorm!

Op 27 mei 2020 vond de algemene ledenvergadering van de VOG plaats. Door de coronacrisis heeft de eerder geplande vergadering in april helaas niet plaats kunnen vinden, maar het was natuurlijk geen optie om de algemene ledenvergadering helemaal over te slaan!

Om het contact en de verbinding met de leden te behouden, heeft de VOG er daarom voor gekozen om de vergadering door te laten gaan in de vorm van zowel een online- als offline-vergadering. Een aangepaste maar unieke vorm van vergaderen!

Leden hadden de keuze om ‘online’ of ‘offline’ aan te sluiten. Het bestuur nam deel aan de vergadering vanuit het Ondernemershuys en het oude stadhuis aan de Markt in Geertruidenberg. Vanuit het oude stadhuis werd er gebruik gemaakt van de nieuwe, moderne technieken om contact te leggen met deze leden die vanuit huis deelnamen. Dit gebeurde via het online vergaderplatform ‘Zoom’. Ondanks de aangepaste vorm was er veel belangstelling voor de vergadering en was de opkomst goed. Het videobellen met de leden verliep gelukkig erg goed en we vinden het fijn dat de algemene ledenvergadering op deze manier plaats heeft kunnen vinden!

WhatsApp Image 2020-06-30 at 10.49.11

In het oude stadhuis werd ook afscheid genomen van oud-voorzitter Louis de Wit. Na vijftien jaar actief te zijn geweest binnen de VOG stopt Louis de Wit als voorzitter van de VOG. Marco Verbrugge had hiervoor een mooie speech voorbereid en vertelde over de historie van de VOG en welke rol Louis hierin heeft gespeeld. Namens het bestuur bedankt hij Louis voor zijn enthousiasme en inzet in de afgelopen jaren als voorzitter!
Met het afscheid van de oud-voorzitter werd gelijk ook de nieuwe voorzitter geïnstalleerd; Rom van Oers. Meer over Rom lees je hier: https://vogweb.nl/2020/06/10/rom-van-oers-nieuwe-voorzitter-vog/. Met de aanstelling van Rom gaat de VOG er met frisse moed tegenaan!

Aan de hand van de PowerPointpresentatie vertelt de nieuwe voorzitter Rom van Oers over de visie en de kernwaarden van de VOG. Met de woorden ‘verbinden, ondersteunen en informeren’ wordt de visie van de VOG samengevat. De VOG streeft er onder andere naar om dé gesprekspartner te zijn van de regio en daarbij is het doel om van vereniging meer richting een platform te gaan. Ook professionalisering staat hoog op de agenda, een kernwaarde waar de VOG Academy goed bij aansluit. Over de visie, de ambities en de plannen daaromheen kunt u meer lezen in de notulen van de ALV.

WhatsApp Image 2020-06-30 at 10.49.08.jpeg

Verder werd met behulp van een PowerPointpresentatie het financiële jaarverslag toegelicht door John Gaasbeek. Er wordt o.a. gemeld dat er een reservering is opgebouwd voor de derde infozuil en dat deze reeds is besteld. Ook laat John het ledenverloop zien. Het aantal leden is afgelopen jaar toegenomen tot het aantal van 305 en deze groei zet zich nu nog steeds door. In het afgelopen jaar is ook het aantal plusleden flink gegroeid, met momenteel een aantal van maar liefst 79 plusleden.

De VOG bedankt alle leden die bij de vergadering zijn geweest, ondanks de gekke situatie en de aangepaste vorm. Het is fijn dat de algemene ledenvergadering op deze manier toch heeft kunnen plaatsvinden en we elkaar op deze manier weer even konden zien. Hopelijk treffen we elkaar bij de volgende ledenvergadering weer ‘in het echt’!

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.