Danny Jansen: “Het ondernemerschap is een avontuur”

Danny Jansen is chef-kok bij 24Kitchen en heeft ook zijn eigen bedrijf ‘Cook Culinair’. In dit artikel vertelt Danny zijn verhaal en over zijn visie op het ondernemerschap!

Door Sara Berende

Danny woont in Geertruidenberg, maar is geboren en getogen in Raamsdonksveer. Vanaf de middelbare school wist hij al dat hij kok wilde worden. Hij had een bijbaan als afwasser in een restaurant en hier is zijn passie voor koken ontstaan. Hij begon aan de koksschool in Breda en volgde daar een leerwerktraject. Van leerling-kok bij een steengrill restaurant is hij zo opgeklommen naar chef-kok bij sterrenrestaurants!

In 2001 vroeg Rudolph van Veen of Danny het team van het programma Life & Cooking kwam versterken. Zo is Danny in aanraking gekomen met de media en dit beviel hem goed. Na enkele jaren achter de schermen te hebben gewerkt, werkte Danny vijf jaar als redacteur voor verschillende culinaire magazines. Voor deze magazines reisde Danny veel en interviewde hij sterrenchefs door heel Europa!

Nu is Danny weer actief bij 24Kitchen en dit keer staat hij zelf voor de camera. Ook zijn eigen bedrijf ‘Cook Culinair’ bestaat inmiddels bijna 20 jaar. Via Cook Culinair onderneemt Danny allerlei kook-gerelateerde activiteiten, zoals het schrijven van kookboeken en het geven van workshops. Sinds kort is Danny met zijn bedrijf aangesloten bij de VOG. “Ik ben bij de VOG gekomen om andere ondernemers te kunnen ontmoeten en om elkaar te kunnen versterken”, aldus Danny. Hij vertelt dat hij altijd op zoek is naar nieuwe connecties en daarbij uit is op een win-winsituatie.

Danny onderneemt veel op verschillende fronten. Hij legt uit dat je je als ondernemer moet focussen op de dingen die ertoe doen en waarvan je weet dat ze goedkomen. Danny voegt toe dat je de focus daarbij altijd op jezelf moet houden. “Je moet als ondernemer eigenwijs zijn en vooral je hart kunnen volgen.” Als voorbeeld vertelt Danny dat hij zich in de coronacrisis verdiept heeft in e-commerce. Hij vond dit een leuke, persoonlijke uitdaging en heeft nu met veel trots een nieuw bedrijf opgezet: ‘My Cool Kitchen’, een online store waar hij onder andere de ‘Selsiuz’ kokendwaterkranen en Steel Cucine fornuizen verkoopt.

Volgens Danny kun je als ondernemer het verschil maken door kansen te pakken. Iedere ondernemer krijgt in zijn/haar carrière kansen aangeboden. “Je weet nooit wat het brengt, maar uiteindelijk kom je ermee verder”, volgens Danny. Het ondernemerschap ziet Danny ook als een avontuur. “Het is leuk om te kijken wat je kunt bereiken.” Daarvoor moet je een duidelijke visie en ambitie hebben en je hart volgen. “Ondernemen is niet stilzitten, je moet er zelf iets voor doen om verder komen!”

Wil je ook een keer met jouw bedrijf in de spotlights staan? Wordt dan nu lid van de VOG en Sara neemt contact met je op! Of stuur haar zelf een e-mail: sara@vog.nl.

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.