Crisis door milieuregels

Ondernemers zijn in rep en roer. Boven op de problemen met stikstof spelen strengere regels voor verzamelgroep van duizenden chemische stoffen.

Bouwend Nederland luidde al vaker de noodklok, maar de strenge milieuregels raken veel meer ondernemers. „Van de schilders tot de aannemers. Van de binnenvaart tot de tegelzetter.”Ⓒ AMAURY MILLER

In een tumultueus crisisberaad heeft het bedrijfsleven geïnventariseerd hoe groot de effecten zijn. „Daar waren tientallen branches aanwezig, de zaal was te klein”, zegt een woordvoerder van VNO-NCW en MKB-Nederland over het crisisberaad dat vorige week plaatsvond bij de werkgevers.

Gisteren hebben VNO, MKB en Bouwend Nederland en Transport en Logistiek Nederland besloten de actiedag van bouwondernemers op het Malieveld volgende week te ondersteunen. „Wij zullen steun verlenen aan de actie van ’Grond in Verzet’ om de dag tot een succes te maken en aandacht te vragen voor deze belangrijke zaak”, aldus de zegsman van VNO-voorzitter Hans de Boer.

Bouwend Nederland luidde al vaker de noodklok, maar de strenge milieuregels raken veel meer ondernemers. „Van de schilders tot de aannemers. Van de binnenvaart tot de tegelzetter. Overal begint men de stikstof- en PFAS-impasse te merken”, aldus Jacco Vonhof, voorman van MKB-Nederland. „Dit kan zo niet langer duren.”

Lees hier het artikel van 24 oktober verder op Telegraaf.nl

 

 

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Schrijf je in voor de VOG Premium Lunch!

Op vrijdag 6 oktober vanaf 11:00 uur staat de VOG Premium Lunch op het programma. Deze educatieve lunch voor onze Premium leden zal plaatsvinden in ’t Weeshuys, waar we een interessant onderwerp op het programma hebben staan: GenZ talks vanuit The New Crew.

Gezellige en geslaagde derde editie van de VOG Golfdag!

Op een zonovergoten dag, donderdag 14 september, vond de derde editie van de VOG Golfdag plaats op Golfclub Landgoed Bergvliet in Den Hout. Het was een schitterende dag waarin enthousiast werd gegolfd, maar er was ook voldoende gelegenheid om onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar bij te praten.