Concept SLIM-programma met focus op personeel gepubliceerd

Introductie van een nieuwe subsidie: Stimulerings-regeling Leren en Ontwikkelen in het Mkb (SLIM).

Iedere ondernemer weet dat gemotiveerd, bekwaam en gezond personeel één van de belangrijkste factoren is voor het succesvol voortbestaan van zijn bedrijf. Het is voor mkb-ondernemers echter vaak lastig om personeel op de juiste manier te ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen op het gebied van opleiding en ondersteuning. Vanaf 2020 gaat dit veranderen door de introductie van een nieuwe subsidie: Stimuleringsregeling Leren en Ontwikkelen in het Mkb (SLIM).

Subsidie SLIM aanvragen
Met deze regeling wil het kabinet leren en ontwikkelen ook in het mkb de normaalste zaak van de wereld maken. Alle mkb-ondernemers kunnen deelnemen aan het nieuwe programma. Voor ondernemers actief in de landbouw, horeca en recreatiesector geldt dat ook grootbedrijven mogen deelnemen en dat meedoen als samenwerkingsverband ook een optie is. Als deelnemer van een samenwerkingsverband kunnen naast twee mkb-bedrijven ook werkgevers- en werknemersverenigingen, onderwijsinstellingen en een O&O- fonds (een stichting die door sociale partners bestuurd wordt) meedoen.

Voor welke activiteiten kunt u subsidie krijgen?
Het SLIM-programma kent een brede opzet. Voor de volgende activiteiten kunt u subsidie aanvragen:

  • Het doorlichten van de onderneming, resulterend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers;
  • Het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in een onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  • Het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg (geen BOL- of BBL-traject) bij een erkend leerbedrijf.

De start van het initiatief moet uiterlijk binnen zes maanden na het sluiten van het tijdvak plaatsvinden. Een project aangevraagd door een mkb-onderneming mag maximaal twaalf maanden duren. Een project uitgevoerd door een grootbedrijf of samenwerkingsverband mag maximaal 24 maanden in beslag nemen.

overzicht subsidie SLIM

Subsidie aanvragen
Het programma kent in 2020 verschillende openstellingen. Mkb-ondernemingen kunnen subsidie aanvragen vanaf 2 maart 2020 12.00 uur tot en met 31 maart 2020 17.00 uur. Grootbedrijven uit de horeca-, recreatie- en landbouwsector en samenwerkingsverbanden in het mkb kunnen vanaf 1 april 2020 9.00 uur tot en met 30 juni 2020 17.00 uur een aanvraag indienen. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Bron: Subsidiefocus.nl – 18-11-2019 Mariska Teurlings

Deel dit bericht

Schrijf in voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke week het laatste regionale ondernemersnieuws!

Meer berichten

Bedrijfsbezoek VPK

Terugblik op het bedrijfsbezoek bij “VPK Packaging”

Op donderdag 14 december 2023 kwamen ondernemers uit Geertruidenberg en omgeving bijeen voor het jaarlijkse afsluitende evenement van de VOG. Het feest vond plaats op de unieke locatie van Fort Lunet in Raamsdonksveer, de ideale plek voor een avond vol gezelligheid. Ook bood deze locatie de juiste ambiance voor een reflectie op het afgelopen jaar. Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door het VOG-bestuur, waarbij ze op de foto werden gezet door de fotograaf.